Den nya tågstationen i Rosengård är en viktig del i stadsutvecklings­projektet Culture Casbah

Persontrafiken börjar rulla på Kontinentalbanan i Malmö vilket innebär att det för första gången är möjligt att åka tåg till och från Rosengård. Stationen är en viktig del i det stråk som Rosengård fastigheter vill utveckla när de satsar på stadsutvecklingsprojektet Culture Casbah. Det menar vd Petra Sörling som tror på att bygga stora lägenheter, men med mindre rum, och att bolaget har unika förutsättningar att lyckas med satsningen.

Den 8 december invigs den nya tågstationen i Rosengård och dagen efter börjar persontågen att köra på Kontinentalbanan i Malmö. Tågtrafiken och stationen är viktig för att förstärka stråket som Culture Casbah ska ingå i. Det menar Petra Sörling, vd på bolaget Rosengård fastigheter som bildades förra året för att realisera projektet.

– Vår förväntan är inte att det händer något över en natt, man går ofta inte av tåget om man inte har en koppling eller om det inte finns något man är nyfiken på. Zlatan Court kommer säkert att locka en del, men vi måste fylla det med mer innehåll vilket kommer att ta lite tid, säger hon.

Läs hela intervjun med Petra Sörling på News Øresunds hemsida