Nyheter

Corona i Danmark och Sverige: Detta har hänt

News Øresund har sammanställt händelseutvecklingen kring coronapandemins framfart och hur den påverkar Danmark och Sverige. Stängda gränser, tåg som ställs in, en transport- och besöksnäring i kris, personal som varslas, inställda evenemang, skolor i Danmark som stängs, stängda gymnasier och universitet i Sverige, och utfärdade reserestriktioner från båda länderna är bara några effekter. De båda regeringarna har presenterat flera hjälppaket för att rädda krisande företag som upplever en osäker framtid. Så har Danmark och Sverige hanterat den första tiden med hotet från coronaviruset – och hanteringen har på flera sätt skiljt sig. Vi kommer löpande att uppdatera sammanställningen.

Nyhetsbyrå

News Øresund är en oberoende dansk-svensk nyhets­byrå som ingår i Øresundsinstituttet. Nyhetsbyrån levererar nyheter till redaktioner i Danmark och Sverige, har en egen nyhetshemsida och ett redaktionellt bildarkiv. Dessutom sammanfattas nyheterna varje fredag i ett veckobrev. Läs mer

Bildarkiv på flickr

News Øresund har ett stort redaktionellt bildarkiv som får användas under förutsättning att källa nämns. Se arkivet här: www.flickr.com/newsoresund.