Följ med Øresundsinstituttet till Folkemødet på Bornholm den 16 juni

Fredagen den 16 juni arrangerar Øresundsinstituttet en endags bussresa till Folkemødet på Bornholm - Danmarks demokratifestival och motsvarighet till Almedalsveckan. Vårt mål är att fler svenskar ska besöka Folkemødet för att bättre lära känna dansk politik och det danska samhället. På Folkemødet möter du de viktigaste politikerna och precis som under Almedalsveckan hålls flera partiledartal varje dag. Du får på  fredagen bland annat en möjlighet att lyssna på Danmarks statsminister Mette Frederiksen och partiledarna från Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti och Alternativet. Du möter även en stor mängd danska organisationer och folkrörelser.

Inbjudan: Øresundsindex 2023 presenteras torsdag 27 april – se hur integrationen över Öresund utvecklats

Øresundsindex är den årliga analysen som visar hur integrationen över Öresund utvecklas. Torsdagen den 27 april kl 11 presenteras årets Øreundsindex av Øresundsbro Konsortiet och Øresundsinstituttet i en gemensam digital livesändning. Anmäl dig till sändningen här.

Real Estate Øresund 2023 tangerade besöksrekord med 280 besökare

2023 års Real Estate Øresund gick av stapeln den 9 februari på Quality Hotel i Hyllie. Till konferensen kom runt 280 personer som fick ta del av ett heldagsprogram med teman som fastighetsmarknad, stadsplanering och konjunkturläget.

Möt danska och svenska experter om fastighetsmarknaden i Köpenhamn, Malmö, Lund och Helsingborg – anmäl dig till Real Estate Øresund 9 februari

Vad innebär lågkonjunkturen, den stigande inflationen och det höjda ränteläget för fastighetsmarknaden i Köpenhamn, Malmö, Lund och Helsingborg? På Øresundsinstituttets samhällsbyggnadskonferens Real Estate Øresund i Hyllie den 9 februari möter du tre experter från Danmark och Sverige som berättar om den senaste utvecklingen på fastighetsmarknaden: Morten Jensen (CEO/head of advisor, Newsec Danmark), Fitore Regjepaj (chef värdering och analys, Croisette Real Estate Partner) och Fredrik Dackheden (partner Catella Corporate Finance i Malmö).