Medarbetare

Jenny Andersson

Jenny Andersson

Biträdande chef och senioranalytiker

Kontakta Jenny om fastighets- och stadsutveckling och infrastruktur i regionen. Hon ansvarar för Fakta Real Estate och är projektledare på en rad analysprojekt. Dessutom har hon det övergripande ansvar för planering av alla analysprojekt. Jenny har en pol. mag-examen med statsvetenskaplig inriktning från Lunds universitet.
kontor +46 40 30 56 30
mobil +46 703 05 60 22

Anne Slot Einarsson

Anne Slot Einarsson

Koordinator/PA

Anne arbetar från och med den 1 september med medlems-, nätverks och informationsfrågor i relation till Øresundsinstituttet och News Øresund. Anne är koordinator för Øresundsinstituttets medlemsnätverk med våra dansk-svenska nätverksmöten samt Real Estate Øresund-konferensen. Anne arbetar även med information och som PA. Anne har en Cand.mag i dansk og kulturformidling ved Københavns Universitet samt en mini MBA från Aros Business Academy och har erfarenhet av arbete vid flera danska fonder.
kontor +46 40 30 56 30

Finn Möller

Finn Möller

Analytiker och reporter

Finn arbetar arbetar från och med den 5 september som samhällsanalytiker med extra fokus på konjunkturutvecklingen i Öresundsregionen samt som reporter på News Øresund. Han har en cand.scient.pol. masterexamen vid Köpenhamns universitet samt en fil. kand i statsvetenskap med ekonomisk historia, samhällsgeografi samt freds och konfliktvetenskap vid Lunds universitet där han även har studerat nationalekonomi. Finn kommer närmast från ett arbete som näringslivsutvecklare i Hässleholms kommun.
kontor +46 40 30 56 30

Presskontakt

Johan Wessman
vd
mobil +46 702 52 32 41
johan.wessman(at)oresundsinstituttet.org
Ladda ner pressbild

Jenny Andersson
biträdande chef och senioranalytiker
mobil +46 703 05 60 22
jenny.andersson(at)oresundsinstituttet.org

Maila oss

Øresundsinstituttets medarbetare nås på följande mailadresser:
förnamn.efternamn
@oresundsinstituttet.org

Du kan även mejla oss på info (at) oresundsinstituttet.org så ser vi till att rätt person får ditt meddelande.

Erik Ottosson

Erik Ottosson

Analytiker och reporter

Erik Ottosson arbetar som analytiker på Øresundsinstituttet och reporter på News Øresund. Han har en pol. kand.-examen i statsvetenskap från Lunds universitet och en journalistexamen från Skurups folkhögskola.
kontor +46 40 30 56 30
mobil +46 703 05 34 26

Anna Palmehag

Anna Palmehag

Senioranalytiker och reporter

Kontakta Anna om gränsregionala och nordiska frågor, samt med nyhetstips till vår nyhetsbyrå News Øresund. Anna arbetar dels med journalistik, dels som projektledare och analytiker. Hon ansvarar även för samarbetet kring en Öresundsbok. Anna har en fil mag-examen i etnologi från Lunds universitet och en journalistexamen från Skurups folkhögskola.
kontor +46 40 30 56 30
mobil +46 703 05 60 72

Johan Wessman

Johan Wessman

Vd och chefredaktör

Kontakta Johan om regionen, Øresundsinstituttet och News Øresund. Johan har arbetat på institutet sedan 2009 och är sedan 2014 vd. Han är utbildad företagsekonom vid Lunds universitet och var under 20 år verksam som reporter på Sydsvenska Dagbladet i Malmö och Lund.
kontor +46 40 30 56 30
mobil +46 702 52 32 41

Följ oss

Malin Bisander

Malin Bisander

Översättare

Malin är frilansöversättare. Med basen i Aalborg översätter hon nyheter och analyser från svenska till danska åt Øresundsinstituttet. Hon har en Bachelor in Languages and International Business Communication vid Aalborgs Universitet. Malin har tidigare arbetat vid Aalborgs Universitet.

Susanne Ove

Susanne Ove

Översättare

Susanne är frilansöversättare. Med basen i Odense översätter hon nyheter och analyser från svenska till danska åt Øresundsinstituttet. Hon har en erhvervssproglig diplomexamen och arbetar med översättning och korrekturläsning åt bland annat media och bokförlag och har tidigare bland annat arbetat åt danska TV2.