Om Øresundsinstituttet

Øresundsinstituttet är ett oberoende dansk-svenskt kunskapscentrum som genom analyser, fakta, nätverksmöten och nyhetsbyrån News Øresund bidrar till en ökad kunskap om utvecklingen i Danmark och Sverige med fokus på Öresundsregionen. Verksamheten drivs utan vinstintresse och med finansiering av mer än 100 medlemmar från stat, regioner, kommuner, universitet och det privata näringslivet.

VD: Johan Wessman

Läs mer om kansliet

Ordförande: Søren Risager Hansen

Vice ordförande: Pia Kinhult

Läs mer om styrelsen

Vår verksamhet

Øresundsinstituttet är ett dansk-svenskt kunskapscentrum som samlar offentlighet och näringsliv i ett unikt nätverk. Verksamheten är indelad i fyra ben:

Analys – Håll dig uppdaterad om utvecklingen i Öresundsregionen med hjälp av våra oberoende analyser.

Fakta – Få snabb tillgång till kunskap genom vårt fakta- och statistikbibliotek.

Nätverk och konferens – Delta på våra konferenser och nätverksmöten där vi samlar samhälle, akademi och näringsliv i ett unikt nätverk.

Nyheter – Ta del av de senaste nyheterna om regionen via vår oberoende nyhetsbyrå News Øresund.

Medlemskap

Få relevant kunskap om din omvärld. Med oberoende analys, fakta och nyheter står Øresundsinstituttet för en bred bevakning av samhällsutvecklingen i regionen. Våra konferenser och medlemsmöten ger viktiga nätverks- och samarbetstillfällen. Medverka till att utveckla såväl den egna organisationen som regionen och bli medlem i Øresundsinstituttet!

Därför är vi medlem i Øresundsinstituttet:
Katrin Stjernfeldt Jammeh,
kommunstyrelsens ordförande Malmö stad:

”Det gränsregionala samarbetet är viktigt för Malmös fortsatta utveckling. Genom vårt medlemskap i Øresundsinstituttet får vi nyttig kunskap och input till det fortsatta arbetet, samt möjlighet att möta andra som brinner för regionens utveckling”

Läs mer om förmåner och villkor