Välkommen till en dansk kväll i Malmö den 16 maj – med Malmö stad, Malmö Arena och Øresundsinstituttet

Den 16 maj 2022 arrangeras en dansk afton i Malmö Arenas konferensavdelning i ett samarbete mellan Øresundsinstituttet, Malmö Arena, Malmö stad och Handbolls-VM 2023 Sverige AB. Arrangemanget “det danska Malmö” utgör inledningen på Malmö stads satsning på en Dansk uge i Malmö.

I en härlig mix bjuder vi in personer som på olika sätt är med och gör Malmö mera danskt: Öresundspendlare, danska kulturchefer i Malmö, danska företagsledare i svenska bolag och svenska företagsledare i danska bolag i Malmö, dansk/svenska journalister, forskare, politiker, idrottspersoner m.fl. Vi kommer även att möta representanter från dansk och svensk handboll som berättar om deras samarbete och om hur Malmö Arena blir hemmaplan för det danska landslaget under Handbolls-VM 2023.

Under vår danska afton kommer du bland annat att möta: Katrin Stjernfeldt Jammeh (kommunstyrelsens ordförande i Malmö), Micael Nord (näringslivsdirektör i Malmö), Vibeke Rovsing Lauritzen (Danmarks ambassadör i Sverige, Johan Tollgerdt (Danmarks generalkonsul i Malmö), representanter från danska och svenska handbollsförbunden och samtliga åtta danska kulturchefer i Malmö.

Veckan efter påsk slutför vi utskicket av inbjudningar till det danska nätverket i Malmö. Känner du att du borde vara med och inte har fått en inbjudan tills dess – hör av dig på info@oresundsinstituttet.org


Dansk Afton i Malmö

Dag: Måndag 16 maj

Tid: 17.00 – 20.00
Plats: Malmö Arena Hotels konferensavdelning

Mat: Vi serverar en trerätters middag

Deltagare: Vi planerar för mellan 100 och 150 deltagare

Kostnad: Det är gratis att delta

Inbjudningar: Sänds ut till utvalda personer i det danska nätverket i Malmö fram till och med den 22 april