Sista chansen att nominera 2018 års vinnare av Real Estate Øresund Award – priset delas ut 8 februari 2018 på Real Estate Øresund – fastighetsbranschens mötesplats i Öresundsregionen

 

Real Estate Øresund Award
– sista chansen att hjälpa oss att nominera 2018 års vinnare!

Real Estate Øresund |  konferens | 8 februari 2018 Quality Hotel View i Hyllie |


Fastighetsbranschens eget pris Real Estate Øresund Award väcker stort intresse när det premierar de bästa prestationerna under det senaste året från aktörer som gör skillnad för vår region. Priserna delas ut i samband med Øresundsinstituttets konferens Real Estate Øresund.

Det är möjligt för alla aktörer att nominera kandidater till Real Estate Øresund Awards tre klasser. Senast den 12 januari 2018 vill vi ha branschens nomineringar. Därefter går juryn igenom och värderar kandidaterna innan vinnarna utses. Den 8 februari 2018 kommer priserna att delas ut vid Real Estate Øresund som arrangeras på Quality Hotel View i Hyllie, Malmö.

Årets Nytänkare 

En aktör som genom sitt nytänkande har bidragit till att förändra fastighetsbranschen och det sätt vi generellt tänker. Det kan vara att använda beprövade metoder men att dessa appliceras på ett nytt sätt. Men det kan lika gärna vara att göra något på ett helt nytt sätt. Att agera gränsöverskridande bidra till att tänka nytt och att hitta nya lösningar på kända problem. Det kan också vara en aktör som tar en ledande roll i samarbete mellan branschen/företagen och högskolorna/forskarna.
Med denna utmärkelse vill vi premiera en aktör som har modet att pröva nya vägar!

Årets fastighetsföretagare

Fastighetsföretagande handlar om ett långsiktigt och metodiskt arbete. Den som arbetar med fastigheter och dess förvaltning arbetar tålmodig, i det tysta. Mycket av det långsiktigt värdeskapande arbetet sker med små medel och uthållighet. En fastighetföretagare som arbetar utifrån ett långsiktigt hållbart, ekonomisk, miljömässigt och socialt perspektiv.
Med denna utmärkelse vill vi premiera en uthållig aktör som maler på mot långsiktig framgång!

Årets fastighetspartner 

Att vara en framgångsrik partner består i att på bästa sätt rådge och bistå sin uppdragsgivares i dennes verksamhet. En “partner” är sällan den som skördar resultatet av en framgångsrik strategi eller en lönsam affär, men kan ofta vara den som på olika sätt bidragit med nyckeln till det lyckade resultatet. Att vara partner kräver kunskap och kompetens men också ett mod att vara oberoende och att stå kvar när det blåser.
Med denna utmärkelser vill vi premiera en fastighetspartner som på ett förtjänstfullt sätt bidrar/bidragit till sin uppdragsgivares framgång och resultat!

 

Passa på att nominera de du anser bör vinna

Maila så snart som möjligt, dock senast den 12 januari 2018 till:
Lotta Strömgren Jönsson: lotta@ycap.se

Ange: Nominerad, kategori och motivering till varför du vill att din kandidat ska få något av priserna.


Bakom Real Estate Øresund Award står: Centrum för Fastighetsföretagande, Fastighetsägarna Syd och Malmö Stad i ett samarbete med Øresundsinstituttet.

Jury:
Lotta Strömgren Jönsson, ordförande Centrum för Fastighetsföretagande
Susanne Rikardsson, vd Fastighetsägarna Syd
Håkan Thulin, exploateringschef, Fastighetskontoret, Malmö stad


 

Välkommen till Real Estate Øresund den 8 februari 2018 – Öresundsregionens mötesplats för samhällsutvecklare och fastighetsaktörer. I år arrangeras konferensen i Quality Hotel View i Hyllie, Malmö. Årets huvudtema är investeringar i hotellfastigheter kompletterat med våra fasta teman om konjunkturläget och den senaste utvecklingen på fastighetsmarknaden i Öresundsregionen. Som deltagare får du även möta de ledande politikerna från Malmö, Lund och Helsingborg som ger sin bild av den framtida utvecklingen för Skånes största städer och Öresundsregionen. 


Program

TEMA INVESTERA I HOTELL

Keynote speaker: “Nöj dig aldrig”
Petter A. Stordalen, ägare Strawberry
Genom Strawberry koncernen äger Petter Stordalen ett av Nordens största och mest expansiva hotellbolag, Nordic Choice Hotels. I Öresundsregionen märks expansionen med en rad nya hotellsatsningar i Köpenhamn, Malmö och Helsingborg. Strawberry består av elva olika bolag och äger utöver Nordic Choice Hotels bland annat ett stort antal hotellfastigheter, däribland Centralpostbygningen i Köpenhamn. Namnet Strawberry syftar på hur Stordalen i sin ungdom hemma i Porsgrunn fick lära sig sälja jordgubbar av sin far som betonade att han fick göra det bästa av varje situation: “sälj de bär du har, för det är de enda bär du kan sälja”. Petter A. Stordalen har utöver sitt framgångsrika företagande gjort sig känd för ett stort samhällsengagemang såväl när det gäller miljö som sociala frågor och entreprenörskap.

 

Med fokus på hotellfastigheter på 70 orter i 11 länder
Anders Nissen, vd Pandox
Pandox bildades 1995 med en portfölj bestående av 17 små svenska hotellfastigheter. Idag är bolaget en av Europas största aktörer med hotell i elva länder och cirka 70 orter. Portföljen har god balans med hotell i megadestinationer som London, Amsterdam, Montreal och Bryssel samt stora städer med hög dynamik som Düsseldorf, Frankfurt, Stockholm och Göteborg. Pandox äger också hotell i starka regionala centra som Malmö, Hamburg Jönköping och Tammerfors. Strategin är att köpa underpresterande hotellfastigheter och genomföra komplexa ”turnaround-case” och därmed uppnå värdetillväxt. Pandox samarbetar med drygt 20 varumärken som Scandic, Hilton, InterContinental, Leonardo, Radisson Blu, NH och Nordic Choice. Pandox arbetar också med oberoende varumärken som bolaget självt skapat. Pandox är noterat på Nasdaq Stockholm och bolagets VD sedan starten är Anders Nissen.

 

Hospitalitet i Skandinavien och Europa
samt Hotel d’Angleterres utmaningar

Lucas Johansson, vd Hotel d’Angleterre
Vilka utmaningar och möjligheter finns det att arbeta med service i världsklass i Köpenhamn? Lucas Johansson har gjort en hotellkarriär i Europa och är idag vd för Hotel d’Angleterre som åter är en lysande pärla vid Kongens Nytorv sedan Remmen Fonden 2010 köpte tillbaka hotellet och lät renovera det till toppklass.

 

Utvecklingen för hotell och hotellfastigheter i Danmark och Sverige
Susanne Westman, PwC Sverige
Steffen Kaj Pedersen, partner PwC Danmark
Hotellmarknaden är het kring Öresund. Det byggs allt fler hotell. Antalet fastighetsaffärer med hotell ökar och likaså turismen. Experterna från PwC ger en aktuell dansk-svensk lägesbild.

 

Reflektion – investera i hotell
Pia Jönsson Rajgård, vd Tourism in Skåne
Som vd för Tourism in Skåne leder Pia Jönsson Rajgård  samordningen av turismsatsningarna inom det  dansk-svenska samarbetet Greater Copenhagen. Det ger henne en god överblick över hotellbranschens utveckling på båda sidor Öresund


Klicka här för att läsa hela programmet

Klicka här för att anmäla dig till konferensen


TEMA KONJUNKTUR

Real Estate Öresund ger dig en aktuell bild av konjunkturläget i Danmark, Sverige och Öresundsregionen/Greater Copenhagen.

Dansk ekonomi och konjunkturläget i Öresundsregionen
Las Olsen, cheføkonom, Danske Bank, Köpenhamn
Dansk ekonomi blir allt hetare och allt fler företag talar om brist på utbildad arbetskraft. Samtidigt är tillväxten lägre än i Sverige. Vad innebär det för utvecklingen i Öresundsregionen/Greater Copenhagenregionen?

Svensk ekonomi
Olof Manner, chef Swedbank Research
Svensk ekonomi fortsätter att utvecklas med hög tillväxt och låga räntor. Men det finns också oro för en överhettad bostadsmarknad med tendenser till prisfall och en ökad protektionism i världen.


TEMA FASTIGHETSMARKNADEN

Fastighetsmarknaden i Malmö, Lund och Helsingborg

Claes Lennartsson, associate director, Catella i Malmö Jarl Olsson, chef fastighetsrådgivning Malmö, Catella
Aktuell utveckling på fastighetsmarknaderna i tre skånska städer under en allt hetare byggkonjunktur.

 

 

Fastighetsmarknaden i Köpenhamn

Louis Kjærgaard, seniorpartner, MRICS, Newsec Egeskov & Lindquist
Aktuell utveckling på fastighetsmarknaden i Köpenhamn som rankas som en av de tre starkaste i Europa och där svenska investerare är stora aktörer.

 


TEMA VISIONER OCH UTVECKLING I ÖRESUNDSREGIONEN

Frågestund: Skånetrafikens vision för Öresundstrafiken
Linus Eriksson, trafikdirektör Skånetrafiken

Läget i Öresundsregionen / Greater Copenhagenregionen
Britt Andresen, chefanalytiker Øresundsinstituttet

 

 

PRISUTDELNING REAL ESTATE ÖRESUND AWARD

 

 

TEMA VI SPANAR MOT FRAMTIDEN

Trelleborg satsar på projektet Kuststad 2025
Fredrik Geijer, kommundirektör Trelleborg

Serneke miljardsatsar i det särskilt utsatta området Karlslund i Landskrona
Christian Alexandersson, kommundirektör Landskrona

 

 

 

Framtiden för Malmö, Lund och Helsingborg

Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande Malmö
Anders Almgren (S), kommunstyrelsens ordförande Lund
Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande Helsingborg

 

 KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA HELA PROGRAMMET


Plats:
 Quality Hotel View, Hyllie, Malmö
Datum: 8 februari 2018
Tid: kl. 09.00-17.00 med efterföljande mingel
Registrering: från kl. 08.15
Deltagaravgift: 3.895 SEK / 2.995 DKK per person exkl. moms.
Sista dag för anmälan: 1 februari

Øresundsinstituttets medlemmar deltar med två personer kostnadsfritt och därefter är priset 1.495 SEK respektive 1.195 DKK per person exkl. moms.

 

Klicka här för att anmäla dig till konferensen


Är du ännu inte medlem i Øresundsinstituttet?

Vill du bli en del av Øresundsinstituttets dansk-svenska nätverk och delta på våra nätverksmöten, få fria platser på Real Estate Øresund, tillgång till våra analyser och dagliga nyheter från vår regionala nyhetsbyrå News Øresund? Då ska du bli medlem i Øresundsinstituttet!

 

Klicka här för att läsa mer om vad ett medlemskap kan ge dig

Klicka här för att kontakta Øresundsinstituttet om medlemskap

Intresset för vår dansk-svenska region och för att bli medlem i Øresundsinstituttet växer.  Våra medlemmar representerar alla delar av samhället. Några exempel: Utrikesdepartementet, Erhvervsministeriet, Region Skåne, Region Hovedstaden, Region Själland, Köpenhamn, Malmö, Lund, Helsingborg, Helsingör, Lunds universitets Centrum för Öresundsstudier, Malmö högskola, Ikano, Ideon Open, Wihlborgs, Castellum, Vestas, Ferring, Peab, Fastighetsägarna Syd, Öresundsbro Konsortiet, Medicon Village, Medicon Valley Alliance, Copenhagen Airport, Copenhagen Malmö Port, Ritzau, Boozt Fashion, IKEA…

 

ØRESUNDSINSTITUTTET är ett oberoende dansk-svenskt gränsregionalt analys- och kunskapscenter som samlar aktörer från näringslivet, den offentliga sektorn och akademin med målet att öka kunskapen om samhällsutvecklingen på båda sidor av Öresund. Verksamheten drivs utan vinstsyfte med finansiering från mer än 100 medlemmar i Danmark och Sverige. Som medlem i Øresundsinstituttet blir du en del av vårt dansk-svenska nätverk och får tillgång till nätverksmöten, fakta, analyser och nyheter om utvecklingen i dansk-svenska Greater Copenhagen / Öresundsregionen.