Möt toppolitikerna från Malmö, Lund och Helsingborg – anmäl dig till Real Estate Øresund den 8 februari i Malmö

Välkommen till Real Estate Øresund den 8 februari 2018 – Öresundsregionens mötesplats för samhällsutvecklare och fastighetsaktörer. I år arrangeras konferensen i Quality Hotel View i Hyllie, Malmö. Årets huvudtema är investeringar i hotellfastigheter kompletterat med våra fasta teman om konjunkturläget och den senaste utvecklingen på fastighetsmarknaden i Öresundsregionen. Som deltagare får du även möta de ledande politikerna från Malmö, Lund och Helsingborg som ger sin bild av den framtida utvecklingen för Skånes största städer och Öresundsregionen. 

Program

 

TEMA – VI SPANAR MOT FRAMTIDEN

Framtiden för Malmö, Lund och Helsingborg
Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande Malmö
Anders Almgren (S), kommunstyrelsens ordförande Lund
Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande Helsingborg


TEMA INVESTERA I HOTELL

Keynote speaker: “Nöj dig aldrig”
Petter A. Stordalen, ägare Strawberry
Genom Strawberry koncernen äger Petter Stordalen ett av Nordens största och mest expansiva hotellbolag, Nordic Choice Hotels. I Öresundsregionen märks expansionen med en rad nya hotellsatsningar i Köpenhamn, Malmö och Helsingborg. Strawberry består av elva olika bolag och äger utöver Nordic Choice Hotels bland annat ett stort antal hotellfastigheter, däribland Centralpostbygningen i Köpenhamn. Namnet Strawberry syftar på hur Stordalen i sin ungdom hemma i Porsgrunn fick lära sig sälja jordgubbar av sin far som betonade att han fick göra det bästa av varje situation: “sälj de bär du har, för det är de enda bär du kan sälja”. Petter A. Stordalen har utöver sitt framgångsrika företagande gjort sig känd för ett stort samhällsengagemang såväl när det gäller miljö som sociala frågor och entreprenörskap.

 

Med fokus på hotellfastigheter på 70 orter i 11 länder
Anders Nissen, vd Pandox
Pandox bildades 1995 med en portfölj bestående av 17 små svenska hotellfastigheter. Idag är bolaget en av Europas största aktörer med hotell i elva länder och cirka 70 orter. Portföljen har god balans med hotell i megadestinationer som London, Amsterdam, Montreal och Bryssel samt stora städer med hög dynamik som Düsseldorf, Frankfurt, Stockholm och Göteborg. Pandox äger också hotell i starka regionala centra som Malmö, Hamburg Jönköping och Tammerfors. Strategin är att köpa underpresterande hotellfastigheter och genomföra komplexa “turnaround-case” och därmed uppnå värdetillväxt. Pandox samarbetar med drygt 20 varumärken som Scandic, Hilton, InterContinental, Leonardo, Radisson Blu, NH och Nordic Choice. Pandox arbetar också med oberoende varumärken som bolaget självt skapat. Pandox är noterat på Nasdaq Stockholm och bolagets VD sedan starten är Anders Nissen.

 

Hospitalitet i Skandinavien och Europa
samt Hotel d’Angleterres utmaningar

Lucas Johansson, vd Hotel d’Angleterre
Vilka utmaningar och möjligheter finns det att arbeta med service i världsklass i Köpenhamn? Lucas Johansson har gjort en hotellkarriär i Europa och är idag vd för Hotel d’Angleterre som åter är en lysande pärla vid Kongens Nytorv sedan Remmen Fonden 2010 köpte tillbaka hotellet och lät renovera det till toppklass.

 

Utvecklingen för hotell och hotellfastigheter i Danmark och Sverige
Susanne Westman, PwC Sverige
Steffen Kaj Pedersen, partner PwC Danmark
Hotellmarknaden är het kring Öresund. Det byggs allt fler hotell. Antalet fastighetsaffärer med hotell ökar och likaså turismen. Experterna från PwC ger en aktuell dansk-svensk lägesbild.

 

Reflektion – investera i hotell
Pia Jönsson Rajgård, vd Tourism in Skåne
Som vd för Tourism in Skåne leder Pia Jönsson Rajgård  samordningen av turismsatsningarna inom det  dansk-svenska samarbetet Greater Copenhagen. Det ger henne en god överblick över hotellbranschens utveckling på båda sidor Öresund


Klicka här för att läsa hela programmet

Klicka här för att anmäla dig till konferensen


TEMA KONJUNKTUR

Real Estate Öresund ger dig en aktuell bild av konjunkturläget i Danmark, Sverige och Öresundsregionen/Greater Copenhagen.

Dansk ekonomi och konjunkturläget i Öresundsregionen
Las Olsen, cheføkonom, Danske Bank, Köpenhamn
Dansk ekonomi blir allt hetare och allt fler företag talar om brist på utbildad arbetskraft. Samtidigt är tillväxten lägre än i Sverige. Vad innebär det för utvecklingen i Öresundsregionen/Greater Copenhagenregionen?

Svensk ekonomi
Olof Manner, chef Swedbank Research
Svensk ekonomi fortsätter att utvecklas med hög tillväxt och låga räntor. Men det finns också oro för en överhettad bostadsmarknad med tendenser till prisfall och en ökad protektionism i världen.


TEMA FASTIGHETSMARKNADEN

Fastighetsmarknaden i Malmö, Lund och Helsingborg

Claes Lennartsson, associate director, Catella i Malmö Jarl Olsson, chef fastighetsrådgivning Malmö, Catella
Aktuell utveckling på fastighetsmarknaderna i tre skånska städer under en allt hetare byggkonjunktur.

 

 

Fastighetsmarknaden i Köpenhamn

Louis Kjærgaard, seniorpartner, MRICS, Newsec Egeskov & Lindquist
Aktuell utveckling på fastighetsmarknaden i Köpenhamn som rankas som en av de tre starkaste i Europa och där svenska investerare är stora aktörer.

 

 


Mer ur programmet:

TEMA VISIONER OCH UTVECKLING I ÖRESUNDSREGIONEN
– Frågestund: Skånetrafikens vision för Öresundstrafiken
Linus Eriksson, trafikdirektör Skånetrafiken

– Läget i Öresundsregionen / Greater Copenhagenregionen
Britt Andresen, chefanalytiker Øresundsinstituttet

 

 

PRISUTDELNING REAL ESTATE ÖRESUND AWARD

 

 

TEMA VI SPANAR MOT FRAMTIDEN

Trelleborg satsar på projektet Kuststad 2025
Fredrik Geijer, kommundirektör Trelleborg

Serneke miljardsatsar i det särskilt utsatta området Karlslund i Landskrona
Christian Alexandersson, kommundirektör Landskrona

 

 

 

Framtiden för Malmö, Lund och Helsingborg

Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande Malmö
Anders Almgren (S), kommunstyrelsens ordförande Lund
Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande Helsingborg

 

 



KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA HELA PROGRAMMET


Plats:
 Quality Hotel View, Hyllie, Malmö
Datum: 8 februari 2018
Tid: kl. 09.00-17.00 med efterföljande mingel
Registrering: från kl. 08.15
Deltagaravgift: 3.895 SEK / 2.995 DKK per person exkl. moms.

Øresundsinstituttets medlemmar deltar med två personer kostnadsfritt och därefter är priset 1.495 SEK respektive 1.195 DKK per person exkl. moms.

 

Klicka här för att anmäla dig till konferensen


Är du ännu inte medlem i Øresundsinstituttet?

Vill du bli en del av Øresundsinstituttets dansk-svenska nätverk och delta på våra nätverksmöten, få fria platser på Real Estate Øresund, tillgång till våra analyser och dagliga nyheter från vår regionala nyhetsbyrå News Øresund? Då ska du bli medlem i Øresundsinstituttet!

 

Klicka här för att läsa mer om vad ett medlemskap kan ge dig

Klicka här för att kontakta Øresundsinstituttet om medlemskap

Intresset för vår dansk-svenska region och för att bli medlem i Øresundsinstituttet växer.  
Våra medlemmar representerar alla delar av samhället. Några exempel: Utrikesdepartementet, Erhvervsministeriet, Region Skåne, Region Hovedstaden, Region Själland, Köpenhamn, Malmö, Lund, Helsingborg, Helsingör, Lunds universitets Centrum för Öresundsstudier, Malmö högskola, Ikano, Ideon Open, Wihlborgs, Castellum, Vestas, Ferring, Peab, Fastighetsägarna Syd, Öresundsbro Konsortiet, Medicon Village, Medicon Valley Alliance, Copenhagen Airport, Copenhagen Malmö Port, Ritzau, Boozt Fashion, IKEA…

 

ØRESUNDSINSTITUTTET är ett oberoende dansk-svenskt gränsregionalt analys- och kunskapscenter som samlar aktörer från näringslivet, den offentliga sektorn och akademin med målet att öka kunskapen om samhällsutvecklingen på båda sidor av Öresund. Verksamheten drivs utan vinstsyfte med finansiering från mer än 100 medlemmar i Danmark och Sverige. Som medlem i Øresundsinstituttet blir du en del av vårt dansk-svenska nätverk och får tillgång till nätverksmöten, fakta, analyser och nyheter om utvecklingen i dansk-svenska Greater Copenhagen / Öresundsregionen.