News Øresunds veckobrev v. 43

Klicka här för att läsa det svenska veckobrevet v. 43

Klicka här för att läsa det danska veckobrevet v. 43


Huvudrubriker:

De fick jobb i Köpenhamn under dansk-svensk jobbmässa

Sveriges Nordenminister Anna Hallberg (S) var en av över 700 besökare på den dansk-svenska jobbmässa som arrangerades i Malmö på onsdagen. ”Jag har sett att det finns en enorm vilja att få svenskar till Köpenhamn och hos svenskar att pendla över bron”, sade hon. Två andra besökare var Nahed Kassem och Shabnam Taherifar, som gick hem från mässan med påskrivna anställningsavtal hos danska Forenede hotelservice.


”Det är upplagt för att få svenskarna tillbaka”

Konferenscentret och -hotellet DGI Byen i Köpenhamn var på plats på den dansk-svenska jobbmässan i Hyllie för att försöka hitta personal inom många olika områden, bland annat kockar, servicepersonal, ljud- och ljustekniker.


Aktuellt i Öresundsdebatten vecka 43 – dansk-svensk jobbmässan och dansk arbetskraftsbrist i fokus

Dansk arbetskraftsbrist och dansk-svensk jobbmässan i Hyllie har dominerat nyhetsveckan och den senaste tidens Öresundsdebatt. Men även skillnader mellan svensk och dansk sjukvård och HH-förbindelsen har hamnat i fokus för den senaste tidens debatt. News Øresund följer och sammanställer aktuella debattartiklar och fördjupande reportage och intervjuer med betydelse för Öresundsregionen.

 


 

Teckna en gratis prenumeration på News Øresunds svenska veckobrev

Teckna en gratis prenumeration på News Øresunds danska veckobrev


News Øresund är en oberoende regional nyhetsbyrå som rapporterar om den gränsregionala utvecklingen i Öresundsregionen samt om Danmark för svenska läsare och om Sverige för danska läsare. News Øresund startade 2012 som ett Interregprojekt mellan Øresundsinstituttet, Lunds universitet och Roskilde universitet med finansiering från EU och regionala aktörer. Sedan 2015 ingår News Øresund i Øresundsinstituttet.

Øresundsinstituttet är ett oberoende dansk-svenskt kunskapscentrum som genom analyser, fakta, nätverksmöten och nyhetsbyrån News Øresund bidrar till en ökad kännedom om utvecklingen i regionen. Verksamheten drivs utan vinstintresse och med finansiering av ett drygt 100-tal medl