Anmäl dig till Real Estate Øresund 5 maj – möt åtta experter från Danmark och Sverige om konjunktur, fastighetsmarknad och bostadsbyggande


Real Estate Øresund har samlat åtta experter som ger dig den senaste kunskapen om utvecklingen när det gäller konjuktur, fastighetsmarknad och bostadsbyggande.

Vi lever i de stora förändringarnas tid. Först två pandemiår och nu kriget i Ukraina. Omskakande händelser som bidrar till att en ny världsordning växer fram och med det även en ny ekonomisk världsbild. Varubrist, kraftiga prishöjningar, den högsta inflationen på 30 år och stigande räntor – vem hade förutspått det för bara tre år sedan. Då talade vi om att en mild konjunkturavmattning var på väg.

Vi har samlat åtta experter som ger dig en aktuell bild från Danmark och Sverige om konjunktur, fastighetsmarknad och bostadsbyggande: Olof Manner (Swedbank), Las Olsen (Danske Bank), Peter Winther (Colliers Danmark), Fitore Regjepaj (Croisette Real Estate Partner), Fredrik Dackheden (Catella Corporate Finance), Johan Dermar (Byggföretagen), Anders Larsson (Lyckos) och Marie Thelander Dellhag (MKB Fastigheter)


Andra inslag på Real Estate Øresund

Premiär för Øresundsindex
Real Estate Øresund inleds med premiären för nya Øresundsindex som ska visa hur Öresundsregionen utvecklas. Det är ett initiativ av  Øresundsbro Konsortiet och med oberoende Øresundsinstituttet som analyspart. Efter presentationen av detta nya index har vi ett samtal om vår gränsregionns utveckling med represenanter från danskt och svenskt näringsliv.

Real Estate Øresund Award premierar det goda prestationerna i branschen
Malmö stad, Fastighetsägarna Syd och Centrum för Fastighetsföretagande delar i ett samarbete med Øresundsinstituttet ut priset Real Estate Øresund Award i tre klasser. Utdelningen sker under konferensen.

Jury :
Lotta Strömgren Jönsson, ordförande Centrum för Fastighetsföretagande
Susanne Rikardsson, vd Fastighetsägarna Syd
Sven Gustafsson, exploateringschef Malmö stad

H22 och städernas hållbarhetsarbete
Vi avslutar dagen med att blicka 25 dagar fram emot öppningen av Helsingborgs stadsbyggnadskonferens samt med att lyssna på de ledande politikerna från Helsingborg och Lund om städernas hållbarhetsarbete och hur det synkas mot deras samarbete i Greater Copenhagen där en green charter nyligen tagits fram.

Det här utskicket går även till er som redan anmält er till konferensen

Klicka här för att läsa programmet som pdf-fil


REAL ESTATE ØRESUND

Plats: Quality Hotel View, Hyllie, Malmö

Datum: 5 maj 2022

Tid: kl. 09.00-17.00 med efterföljande mingel

Registrering: från kl. 08.15

Deltagaravgift: 4.995 SEK / 3.595 DKK per person exkl. moms

Sista dag för anmälan: måndag 2 maj

Øresundsinstituttets medlemmar deltar med två personer kostnadsfritt och
för ytterligare deltagare är medlemspriset 2.495 SEK respektive 1.795 DKK per person exkl. moms.

Klicka här för anmälan


Program

 

 


Är du ännu inte medlem i Øresundsinstituttet – anmäl dig idag!

Som medlem i det oberoende dansk-svenska kunskapscentrat Øresundsinstituttet blir du en del i ett kvalificerat dansk-svenskt nätverk. Ett medlemskap ger dig gratis plats på vår årliga konferens Real Estate Øresund och en möjlighet att delta vid våra övriga dansk-svenska nätverksmöten som du kan läsa om längre ner i detta nyhetsbrev. Som medlem får du även tillgång till nyheter från vår nyhetsbyrå News Øresund och de analyser som Øresundsinstituttet producerar. Medlemmar har även en möjlighet att beställa uppdragsanalyser. En ny medlemsförmån är möjligheten att till medlemspris hyra den tv-studio vi byggt upp i centrala Malmö.

Klicka här för att läsa mer om medlemskap


Øresundsinstituttets möten under 2022

5 maj kl 9-17. Real Estate Øresund. Øresundsinstituttets heldagskonferens för Öresundsregionens samhällsbyggare. Klicka här för anmälan.

16 maj kl 17-20. Det danska Malmö. En kväll på Malmö Arena Hotels konferensavdelning där vi låter alla träffas som på olika sätt bor eller verkar i Malmö och har en dansk koppling – politiker, kulturchefer, företagsledare, forskare, skolelever, idrottspersoner m.fl. Kvällen arrangeras i samarbete med Malmö Arena, Malmö stad och Handbolls-VM 2023 Sverige AB.

18 maj kl 17 -19. Øresundsinstituttets årsmöte/generalforsamling hålls på Form/Design Center i Malmö. Förutom själva årsmötet presenterar våra medarbetare de senaste analyserna för Øresundsinstituttets medlemmar.

30 maj kl 09-11. Medicon Valley på väg mot nytt utvecklingssprång – möte på Børsen i Köpenhamn. Øresundsinstituttet presenterar en ny analys om utvecklingen för Medicon Valley. Det dansk-svenska life science-klustret Medicon Valley har utvecklats till en tillväxt- och jobbsuccé. Nu genomförs mångmiljardinvesteringar som förväntas skapa en fortsatt snabb tillväxt inom Greater Copenhagen-regionen. Det framgår av ett mer än treårigt analysarbete i projektet Greater Copenhagen Life Science Analysis Initiative som drivs i samarbete mellan Medicon Valley Alliance och Øresundsinstituttet med finansiering från Interreg, Region Sjælland och Region Skåne. Mötet arrangeras på Børsen i Köpenhamn med Dansk Erhvervs adm. direktør Brian Mikkelsen som värd tillsammans med Medicon Valley Alliance och Øresundsinstituttet. Vid mötet medverkar även talare från bl.a. BioInnovation Institute och Pila Pharma.

13 juni kl 12.30 – 13.10 på H22 stora scenen i Helsingborg. Øresundsinstituttets vd Johan Wessman i samtal med Danmarks ambassadör i Sverige – Vibeke Rovsing Lauritzen och Sveriges ambassadör i Danmark – Charlotte Wrangberg.

17 juni 2022. Heldags bussresa från Malmö till Folkemødet i Allinge på Bornholm som är Danmarks motsvarighet till Almedalsveckan. Vi tar första färjan från Ystad till Bornholm och sista färjan hem. Bussen avgår 06.50 från Hyllie/Malmö och återkommer ca 00.40 på kvällen. Antalet platser är begränsat. Klicka här för anmälan.

6 oktober. Möte på Sveriges ambassadörs residens i Köpenhamn på temat samarbetet över Öresund.

26 oktober 2022. Gränshindermöte på Residenset i Malmö. Arrangeras i samarbete med informationstjänsten ØresundDirekt och Länsstyrelsen Skåne.