Möt Danske Banks chefekonom Las Olsen och Swedbanks analyschef Olof Manner i Malmö den 8 februari 2018 på Real Estate Øresund – fastighetsbranschens mötesplats i Öresundsregionen

 

 

 

 

 

Välkommen till Real Estate Øresund den 8 februari 2018 – Öresundsregionens mötesplats för samhällsutvecklare och fastighetsaktörer. I år arrangeras konferensen i Quality Hotel View i Hyllie Malmö. Huvudtemat är investeringar i hotellfastigheter kompletterat med våra uppskattade teman om konjunkturläget och den senaste utvecklingen på fastighetsmarknaden i Öresundsregionen.


Program

TEMA KONJUNKTUR

Real Estate Öresund ger dig en aktuell bild av konjunkturläget i Danmark, Sverige och Öresundsregionen/Greater Copenhagen.

Dansk ekonomi och konjunkturläget i Öresundsregionen
Las Olsen, cheføkonom, Danske Bank, Köpenhamn
Dansk ekonomi blir allt hetare och allt fler företag talar om brist på utbildad arbetskraft. Samtidigt är tillväxten lägre än i Sverige. Vad innebär det för utvecklingen i Öresundsregionen/Greater Copenhagenregionen?

Svensk ekonomi
Olof Manner, chef Swedbank Research
Svensk ekonomi fortsätter att utvecklas med hög tillväxt och låga räntor. Men det finns också oro för en överhettad bostadsmarknad med tendenser till prisfall och en ökad protektionism i världen.


MODERATOR

Konferensens moderator är Cecilia Nebel som utnämndes till årets nyföretagare i Lund 2016. Cecilia Nebel är erfaren moderator och samtalsledare och känd från bland annat Sydsvenskans talkshow Late Night Lund och Malmö Högskolas Bildningsbaren.

 


TEMA INVESTERA I HOTELL

Keynote speaker: “Nöj dig aldrig”
Petter A. Stordalen, ägare Strawberry
Genom Strawberry koncernen äger Petter Stordalen ett av Nordens största och mest expansiva hotellbolag, Nordic Choice Hotels. I Öresundsregionen märks expansionen med en rad nya hotellsatsningar i Köpenhamn, Malmö och Helsingborg. Strawberry består av elva olika bolag och äger utöver Nordic Choice Hotels bland annat ett stort antal hotellfastigheter, däribland Centralpostbygningen i Köpenhamn. Namnet Strawberry syftar på hur Stordalen i sin ungdom hemma i Porsgrunn fick lära sig sälja jordgubbar av sin far som betonade att han fick göra det bästa av varje situation: “sälj de bär du har, för det är de enda bär du kan sälja”. Petter A. Stordalen har utöver sitt framgångsrika företagande gjort sig känd för ett stort samhällsengagemang såväl när det gäller miljö som sociala frågor och entreprenörskap.

 

Med fokus på hotellfastigheter på 70 orter i 11 länder
Anders Nissen, vd Pandox
Pandox bildades 1995 med en portfölj bestående av 17 små svenska hotellfastigheter. Idag är bolaget en av Europas största aktörer med hotell i elva länder och cirka 70 orter. Portföljen har god balans med hotell i megadestinationer som London, Amsterdam, Montreal och Bryssel samt stora städer med hög dynamik som Düsseldorf, Frankfurt, Stockholm och Göteborg. Pandox äger också hotell i starka regionala centra som Malmö, Hamburg Jönköping och Tammerfors. Strategin är att köpa underpresterande hotellfastigheter och genomföra komplexa “turnaround-case” och därmed uppnå värdetillväxt. Pandox samarbetar med drygt 20 varumärken som Scandic, Hilton, InterContinental, Leonardo, Radisson Blu, NH och Nordic Choice. Pandox arbetar också med oberoende varumärken som bolaget självt skapat. Pandox är noterat på Nasdaq Stockholm och bolagets VD sedan starten är Anders Nissen.

 

Hospitalitet i Skandinavien och Europa
samt Hotel d’Angleterres utmaningar

Lucas Johansson, vd Hotel d’Angleterre
Vilka utmaningar och möjligheter finns det att arbeta med service i världsklass i Köpenhamn? Lucas Johansson har gjort en hotellkarriär i Europa och är idag vd för Hotel d’Angleterre som åter är en lysande pärla vid Kongens Nytorv sedan Remmen Fonden 2010 köpte tillbaka hotellet och lät renovera det till toppklass.

 

Utvecklingen för hotell och hotellfastigheter i Danmark och Sverige
Susanne Westman, PwC Sverige
Steffen Kaj Pedersen, partner PwC Danmark
Hotellmarknaden är het kring Öresund. Det byggs allt fler hotell. Antalet fastighetsaffärer med hotell ökar och likaså turismen. Experterna från PwC ger en aktuell dansk-svensk lägesbild.

 

Reflektion – investera i hotell
Pia Jönsson Rajgård, vd Tourism in Skåne
Som vd för Tourism in Skåne leder Pia Jönsson Rajgård  samordningen av turismsatsningarna inom det  dansk-svenska samarbetet Greater Copenhagen. Det ger henne en god överblick över hotellbranschens utveckling på båda sidor Öresund


MER UR PROGRAMMET:

TEMA FASTIGHETSMARKNADEN 
– Fastighetsmarknaden i Malmö, Lund och Helsingborg
– Fastighetsmarknaden i Köpenhamn

TEMA VISIONER OCH UTVECKLING I ÖRESUNDSREGIONEN
– Frågestund: Skånetrafikens vision för Öresundstrafiken
– Läget i Öresundsregionen / Greater Copenhagenregione

PRISUTDELNING REAL ESTATE ÖRESUND AWARD

TEMA VI SPANAR MOT FRAMTIDEN
– Trelleborg satsar på projektet Kuststad 2025
– Serneke miljardsatsar i det särskilt utsatta området Karlslund i Landskrona
– Framtiden för Malmö, Lund och HelsingborgKLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA HELA PROGRAMMET


Plats:
 Quality Hotel View, Hyllie, Malmö
Datum: 8 februari 2018
Tid: kl. 09.00-17.00 med efterföljande mingel
Registrering: från kl. 08.15
Deltagaravgift: 3.895 SEK / 2.995 DKK per person exkl. moms.

Øresundsinstituttets medlemmar deltar med två personer kostnadsfritt och därefter är priset 1.495 SEK respektive 1.195 DKK per person exkl. moms.

 

Klicka här för att anmäla dig till konferensen


GÖR DIN ORGANISATION SYNLIG PÅ REAL ESTATE ØRESUND 2018 – BLI PARTNER

Låt din organisation för en dag bli en del av Øresundsinstituttets konferens Real Estate Øresund där du som partner kan synas tillsammans med de bästa talarna och en publik bestående av de viktigaste aktörerna inom samhällsbyggnad och fastighetsutveckling i Öresundsregionen. Som partner får du en unik möjlighet att göra din organisation synlig på plats direkt utanför konferenssalen likaväl som i konferenstidningen och vid den efterföljande talar- och partnermiddagen som varje år är lika uppskattad. 

Klicka här för att läsa mer om partnerskap


Är du ännu inte medlem i Øresundsinstituttet?

Vill du bli en del av Øresundsinstituttets dansk-svenska nätverk och delta på våra nätverksmöten, få fria platser på Real Estate Øresund, tillgång till våra analyser och dagliga nyheter från vår regionala nyhetsbyrå News Øresund? Då ska du bli medlem i Øresundsinstituttet!

 

Klicka här för att läsa mer om vad ett medlemskap kan ge dig

Klicka här för att kontakta Øresundsinstituttet om medlemskap

Intresset för vår dansk-svenska region och för att bli medlem i Øresundsinstituttet växer.  
Våra medlemmar representerar alla delar av samhället. Några exempel: Utrikesdepartementet, Erhvervsministeriet, Region Skåne, Region Hovedstaden, Region Själland, Köpenhamn, Malmö, Lund, Helsingborg, Helsingör, Lunds universitets Centrum för Öresundsstudier, Malmö högskola, Ikano, Ideon Open, Wihlborgs, Castellum, Vestas, Ferring, Peab, Fastighetsägarna Syd, Öresundsbro Konsortiet, Medicon Village, Medicon Valley Alliance, Copenhagen Airport, Copenhagen Malmö Port, Ritzau, Boozt Fashion, IKEA…


ØRESUNDSINSTITUTTET är ett oberoende dansk-svenskt gränsregionalt analys- och kunskapscenter som samlar aktörer från näringslivet, den offentliga sektorn och akademin med målet att öka kunskapen om samhällsutvecklingen på båda sidor av Öresund. Verksamheten drivs utan vinstsyfte med finansiering från mer än 100 medlemmar i Danmark och Sverige. Som medlem i Øresundsinstituttet blir du en del av vårt dansk-svenska nätverk och får tillgång till nätverksmöten, fakta, analyser och nyheter om utvecklingen i dansk-svenska Greater Copenhagen / Öresundsregionen.