Följ med Øresundsinstituttet till Folkemødet på Bornholm den 16 juni

Fredagen den 16 juni arrangerar Øresundsinstituttet en endags bussresa till Folkemødet på Bornholm – Danmarks demokratifestival och motsvarighet till Almedalsveckan. Vårt mål är att fler svenskar ska besöka Folkemødet för att bättre lära känna dansk politik och det danska samhället.

Folkemødet möter du de viktigaste politikerna och precis som under Almedalsveckan hålls flera partiledartal varje dag. Du får på  fredagen bland annat en möjlighet att lyssna på Danmarks statsminister Mette Frederiksen och partiledarna från Enhedslisten, Socialistisk Folkeparti och Alternativet. Du möter även en stor mängd danska organisationer och folkrörelser.

Klicka här för att läsa Folkemødets program.

Vi startar tidigt från Hyllie fredagen den 16 juni och åker till Ystad där vi tar första färjan till Bornholm. Väl framme på den danska solskensön fortsätter bussresan till idylliska Allinge där Folkemødet arrangeras mellan den 15 och 17 juni och där fredagen är den viktigaste dagen. Folkemødet skapades med svensk förebild och har arrangerats i Allinge sedan 2011. Du får en hel dag och en bit av kvällen på Folkemødet innan bussen tar oss tillbaka till den sista färjeturen tillbaka till Ystad.

Bussresa från Malmö till Folkemødet i Allinge på Bornholm
Dag: fredag 16 juni 2023
Avfärd: preliminär avfärd från Hyllie 06.30
Hemkomst: preliminär tid 00:30
Omfattar: resa med buss och färja, broschyr med tips till de mest intressanta programpunkterna på Folkemødet samt guidning under buss- och båtresan av Øresundsinstituttets vd Johan Wessman. Mat och dryck ingår ej i resan. Det finns gott om pop-up restauranger i Allinge under Folkemødet som ett komplement till byns befintliga restaurangutbud med bl.a. två fiskrökerier.
Pris: Medlemmar i Øresundsinstituttet, riksdagsledamöter och journalister betalar 1.995 SEK exkl moms per person. Övriga betalar 2.995 SEK. Anmälan är bindande och avgiften kommer att förfaktureras.

Klicka här för anmälan

Har du några frågor? Maila: info@oresundsinstituttet.org