Följ med Øresundsinstituttet på bussresa den 14 juni från Malmö till Folkemødet på Bornholm – Danmarks motsvarighet till Almedalsveckan

Som medlem i Øresundsinstituttets dansk-svenska nätverk har du möjlighet att följa med på Øresundsinstituttets endags bussresa fredagen den 14 juni från Malmö till Folkemødet i idylliska Allinge på Bornholm – Danmarks motsvarighet till svenska Almedalsveckan.

För dig som är intresserad av utvecklingen i Öresundsregionen är ett besök på Folkemødet ett bra sätt att möta dansk politik och danska organisationer. Øresundsinstituttet tog förra året initiativ till att arrangera en endags bussresa från Malmö till Folkemødet. Vårt mål var att få fler svenskar att besöka Folkemødet och bidra till ökade kontakter över Öresund. Förra årets bussresa blev en succé och därför upprepar vi resan i år.

Två danska politiker fick inspirationen att skapa Folkemødet på Bornholm efter att ha besökt Almedalsveckan på Gotland. Sedan 2011 arrangeras Folkemødet under vecka 24 i idylliska Allinge på Bornholm. Mötet inleds på torsdagen och avslutas på lördagen med fredagen som den mest innehållsrika dagen.

Fakta: bussresa från Malmö till Folkemødet i Allinge på Bornholm

Datum: fredag 14 juni 2024
Avfärd: preliminär avfärd från Hyllie 06.30
Hemkomst: preliminär tid 21.00

Omfattar: resa med buss och färja, Øresundsinstituttets programtidning på svenska med ett urval av fredagens aktiviteter på Folkemødet. Øresundsinstituttets vd Johan Wessman är med under resan.

Mat och dryck ingår ej i resan. Det finns gott om pop-up restauranger i Allinge under Folkemødet som ett komplement till byns befintliga restaurangutbud med bl.a. två fiskrökerier.

Pris: Medlemmar i Øresundsinstituttet, riksdagsledamöter och journalister betalar 1.995 SEK exkl moms per person. Övriga betalar 2.995 SEK. Anmälan är bindande och avgiften kommer att förfaktureras. Sista frist för anmälan: måndagen 3:e juni – observera dock att antalet platser är begränsat och anmälan stänger när platserna är slut.

Klicka här för anmälan

 Välkommen