Svenska arkitektbyrån Krook & Tjäder har rekryterat en dansk projektledare – nästa steg är att öppna en filial i Köpenhamn

Foto: Krook & Tjäder

Med flera stora danska projekt i ryggen går den svenska arkitektbyrån Krook & Tjäder nu in i ytterligare ett stort uppdrag i Danmark. Vad det rör sig om är fortsatt konfidentiellt. En dansk projektledare har rekryterats och inom kort siktar bolaget på att öppna en filial på andra sidan sundet.

I början av sommaren annonserade den svenska arkitektbyrån Krook & Tjäder efter en erfaren dansk arkitekt att ta sig an rollen som projektledare för bolagets växande engagemang i Danmark. Nu är tjänsten tillsatt.

– Bakgrunden är att utöver det vi redan gör i Danmark, fått in ytterligare ett stort projekt. Vi är många som arbetar närmast heltid med det idag som utgår från Malmökontoret. Vid tidigare projekt i Danmark har vi haft danska underkonsulter som stöd, men vi har insett att vi utöver det behöver anställa egen personal i Danmark. Nästa steg för oss är att hitta en kontorslokal centralt i byen där vi kan öppna en filial – men vi bygger även om kontoret i Malmö och ska ha tid att genomföra det först, säger Tobias Magnesjö, kontorschef på arkitekterna Krook & Tjäder i Malmö.

(News Øresund – Jenny Andersson)

Läs hela intervjun här