Sista chansen att anmäla dig till Real Estate Øresund – Øresundsinstituttets konferens i Malmö den 8 februari

Real Estate Øresund är samhällsbyggarnas och fastighetsbranschens egen konferens som ger dig den senaste kunskapen om fastighetsmarknaden och konjunkturen i Skåne, Sverige och Danmark. Konferensen arrangeras den 8 februari i Malmö av det oberoende dansk-svenska kunskapscentrat Øresundsinstituttet. 

Sista dag för anmälan fredag 2 februari


Partner till Real Estate Øresund 2024

Tema på konferensen:

  • Dansk och svensk konjunktur
  • Hållbarhetsarbetet i Skåne och i fastighetsbranschen
  • Fastighetsmarknaden i Köpenhamn, Malmö, Lund och Helsingborg med exempel på nya stadsutvecklingsprojekt
  • Offentliga fastighetsägare i Skåne och deras investeringsplaner
  • Malmö, Köpenhamn och Greater Copenhagen
  • Fehmarn Bält-tunneln och järnvägsinvesteringar i södra Sverige

Klicka här för att läsa programmet som pdf-fil

Klicka här för att anmäla dig


Datum: 
8 februari 2024 
Tid: 9.00-17.00 med efterföljande mingel 17.00 – 18.30 med musik av Jalle Olsson & Co
Registrering: från kl. 08.15
Plats: Quality Hotel View, Hyllie, Malmö

Deltageravgift: 4.995 SEK / 3.595 DKK per person exkl. moms.
Øresundsinstituttets medlemmar deltar med två personer kostnadsfritt och för ytterligare deltagare är medlemspriset 2.495 SEK respektive 1.795 DKK per person exkl. moms.


PROGRAM

MODERATOR 
Trine Grönlund 

HÅLLBARHETSARBETET I FASTIGHETSBRANSCHEN, KOMMUNER OCH PÅ UNIVERSITETEN

Øresundsinstituttets vd Johan Wessman ger en lägesrapport för hållbarhetsarbetet i Skåne inom fastighetsbranschen samt hos universiteten och kommunerna. Presentationen bygger på de fyra hållbarhetsrapporter som Øresundsinstituttet tagit fram under 2023 på uppdrag av Sparbanken Skåne.


KONJUNKTURLÄGET

Danske Banks cheføkonom Las Olsen och Swedbanks seniorekonom Pernilla Johansson ger oss en aktuell bild av konjunkturläget i Danmark, Skåne och Sverige i en tid där det inte bara är inflationen och ränteläget som förändrats kraftigt.


FASTIGHETSMARKNADEN

Claus Høxbro
är advokat och partner hos Mazanti Andersen i Danmark och ger sin syn på varför det finns så få danska investerare på den svenska fastighetsmarknaden.
Peter Winther är vd och partner (MRICS) på Colliers i Danmark och Fredrik Dackheden är partner på Catella Corporate Finance i Malmö. De kommer att ge en aktuell bild av fastighetsmarknaden i Danmark och Sverige med fokus på Köpenhamn, Malmö, Lund och Helsingborg.


TRE FASTIGHETSPROJEKT

Jernbanebyen, Köpenhamn
Lars Bloch, chefprojektudvikler DSB Ejendomsudvikling A/S, berättar om den sista pusselbiten i utvecklingen av det sydliga Köpenhamn – Jernbanebyen. Det är ett projekt som vi kommer kunna  följa från tågfönstret på väg in mot Hovedbanegården. Projektet omfattar et 365 000 m2 område och drivs i samarbete mellan DSB Ejendomsudvikling, Freja Ejendomme och Baneby Konsortiet.

Projekt Jägersro, Malmö
Anders Hall, vd för SMT Partner Holding, berättar om vad som ska hända när trav- och galoppsporten lämnar sin nuvarande plats vid Jägersro i utkanten av Malmö. Fram till 2050 planeras för en stadsdel med drygt 4 000 bostäder och målet om att bli Öresundsregionens mest hållbara stadsdel. Därför utvecklas en ny standard för att mäta klimatpåverkan under hela projekttiden. Bakom projektet står SMT Partner Holding som samägs av MKB Fastighets AB, Skanska och Tornet Bostadsproduktion.

Kuststad 2025 – Trelleborg
Mattias Hägg, tf tillväxt- och näringslivsdirektör Trelleborgs kommun, berättar om stadens omfattande stadsutvecklingsprojekt med hamnflytt (och plats för större färjor), ny ringväg, ett nytt Business Center och omkring 7 000 nya bostäder i en stadsdel vid havet.


OFFENTLIGA FASTIGHETSÄGARE OCH DERAS INVESTERINGAR I SKÅNE


Ny rapport från Øresundsinstituttet

Jenny Andersson, bitr. chef och senioranalytiker vid Øresundsinstituttet.
Ett urval av offentliga fastighetsaktörers ägande och investeringar i Skåne.

Samtalspanel med tre offentliga fastighetsaktör i Skåne

Regionfastigheter
Pål Svensson, tillträdde i september som fastighetsdirektör i Region Skåne och förvaltningschef för Regionfastigheter. I Malmö pågår slutspurten med ett projekt med nya sjukhusbyggnader för mer än tolv miljarder kronor. Samtidigt planeras för nya sjukhus i Lund och Helsingborg.

MKB Fastighets AB

Marie Thelander Dellhag är vd för Malmös kommunala bostadsbolag som märker av en fortsatt efterfrågan på nya bostäder och som därför påbörjade sex nya bostadsprojekt under 2023.

Helsingborgs stad
Magnus Prochéus
är fastighetsdirektör i Helsingborgs stad som äger cirka 270 objekt och investerar omkring en halv miljard kronor per år i beståndet. Just nu planeras för ett nytt aktivitets- och familjebad och en utbyggnad av stadsbiblioteket samtidigt som arbetet med stadsutvecklingsprojekten H+ och Östra Ramlösa fortsätter.


GREATER COPENHAGEN, FEHMARN BÄLT-TUNNELN OCH JÄRNVÄGSBEHOVET I SKÅNE

Katrin Stjernfeldt Jammeh
(S) är kommunstyrelsens ordförande i Malmö och styrelseledamot i det dansk-svenska politiska samarbetet Greater Copenhagen. Hon berättar om samarbetet med Köpenhamn och inom Greater Copenhagen när det gäller allt från planer på en Øresundsmetro till en bättre integrerad arbetsmarknad över Öresund och förhoppningarna om att regeringarna i Danmark och Sverige snart kommer överens om ett nytt skatteavtal – Öresundsavtalet.

Morten Kramer Nielsen
är  är kommunikationschef på Femern A/S, det statliga danska bolaget som bygger den fasta förbindelsen med samma namn. Han kommer att ge en aktuell bild av bygget av Fehmarn Bält-tunneln och anslutande vägar och järnvägar i norra Tyskland och i Danmark.

Stina Nilsson
är samhällsplaneringschef, södra regionen, Trafikverket. Hon kommer att ge en aktuell bild av framför allt de planerade järnvägsinvesteringarna i södra Sverige innan och efter invigningen av Fehmarn Bält-tunneln.


Klicka här för att anmäl dig

Datum: 8 februari 2024 
Tid: 9.00-17.00 med efterföljande mingel 17.00 – 18.30 med musik av Jalle Olsson & Co
Registrering: från kl. 08.15
Plats: Quality Hotel View, Hyllie, Malmö

Deltageravgift: 4.995 SEK / 3.595 DKK per person exkl. moms. Øresundsinstituttets medlemmar deltar med två personer kostnadsfritt och för ytterligare deltagare är medlemspriset 2.495 SEK respektive 1.795 DKK per person exkl. moms.


Arrangör 
Øresundsinstituttet
www.oresundsinstituttet.org

Kontaktperson
Anne Slot Einarsson
Sekretariatskoordinator och PA
Øresundsinstituttet
anne.slot.einarsson@oresundsinstituttet.org
+46 (0) 703 05 60 25