Möt Malmös toppolitiker Katrin Stjernfeldt Jammeh som talar om Malmö, Köpenhamn och Greater Copenhagen – anmäl dig till Real Estate Øresund den 8 februari 2024

Malmös toppolitiker Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) blickar över Öresund mot Köpenhamn och det dansk-svenska politiska samarbetet Greater Copenhagen.

Samtidigt som Fehmarn Bält-tunneln byggs mellan Tyskland och Danmark arbetar Malmö och Köpenhamn för en tunnelbana mellan städerna, en Øresundsmetro, medan det politiska samarbetet Greater Copenhagen arbetar för en bättre integrerad arbetsmarknad över Öresund och ett nytt dansk-svenskt skatteavtal, Öresundsavtalet.


Real Estate Øresund är samhällsbyggarnas och fastighetsbranschens egen konferens som ger dig den senaste kunskapen om fastighetsmarknaden och konjunkturen i Skåne, Sverige och Danmark.

Vi blickar även framåt och lär oss mer om den kommande Fehmarn Bält-tunneln och utbyggnaden av infrastruktur i södra Sverige och Danmark.

Vårt andra tema handlar om statens, regionernas och kommunernas fastighetsägande och byggplaner i Skåne. En nyhet är att vi satsar på mer mingel och mötesmöjligheter. Utöver kaffepauser och lunchen etablerar vi en utökad mötesplats och mingel direkt efter konferensens avslutning. Trots att inflationen är hög väljer vi att ha en oförändrad deltagaravgift för att markera Øresundsinstituttets stora engagemang i samhällsutvecklingen. Inom den närmaste tiden kommer vi att presentera talarna och det kompletta konferensprogrammet.


Anmäl dig här

Datum: 8 februari 2024 
Tid: 9.00-17.00 med efterföljande mingel 17.00 – 18.00 med musik av Jalle Olsson & Co
Registrering: från kl. 08.15
Plats: Quality Hotel View, Hyllie, Malmö

Deltageravgift: 4.995 SEK / 3.595 DKK per person exkl. moms. Øresundsinstituttets medlemmar deltar med två personer kostnadsfritt och för ytterligare deltagare är medlemspriset 2.495 SEK respektive 1.795 DKK per person exkl. moms.


PROGRAM

MODERATOR 
Trine Grönlund 

KONJUNKTURLÄGET 
Danske Banks cheføkonom Las Olsen och Swedbanks seniorekonom Pernilla Johansson ger oss en aktuell bild av konjunkturläget i Danmark, Skåne och Sverige i en tid där det inte bara är inflationen och ränteläget som förändrats kraftigt.

FASTIGHETSMARKNADEN 
Peter Winther är vd och partner (MRICS) på Colliers i Danmark och Fredrik Dackheden är partner på Catella Corporate Finance i Malmö. De kommer att ge en aktuell bild av fastighetsmarknaden i Danmark och Sverige med fokus på Köpenhamn, Malmö, Lund och Helsingborg.

MALMÖ, KÖPENHAMN OCH GREATER COPENHAGEN
Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) är kommunstyrelsens ordförande i Malmö och styrelseledamot i det dansk-svenska politiska samarbetet Greater Copenhagen. Hon berättar om samarbetet med Köpenhamn och inom Greater Copenhagen när det gäller allt från planer på en Øresundsmetro till en bättre integrerad arbetsmarknad över Öresund och förhoppningarna om att regeringarna i Danmark och Sverige snart kommer överens om ett nytt skatteavtal – Öresundsavtalet.

FEHMARN BÄLT-TUNNELN OCH JÄRNVÄGSBEHOVET I SKÅNE 
Morten Kramer Nielsen är  är kommunikationschef på Femern A/S, det statliga danska bolaget som bygger den fasta förbindelsen med samma namn. Han kommer att ge en aktuell bild av bygget av Fehmarn Bält-tunneln och anslutande vägar och järnvägar i norra Tyskland och i Danmark. Anna Wildt-Persson är ny regiondirektör för Trafikverket i södra Sverige. Hon kommer att ge en aktuell bild av framför allt de planerade järnvägsinvesteringarna i södra Sverige innan och efter invigningen av Fehmarn Bält-tunneln.

Fler talare och det kompletta konferensprogrammet presenteras i nästa vecka


Arrangör 
Øresundsinstituttet
www.oresundsinstituttet.org

Kontaktperson
Anne Slot Einarsson
Sekretariatskoordinator och PA
Øresundsinstituttet
anne.slot.einarsson@oresundsinstituttet.org
+46 (0) 703 05 60 25