Sista chansen att nominera 2017 års vinnare av Real Estate Øresund Award

Senast på fredag den 20 januari behöver din nominering till  fastighetsbranschens eget pris Real Estate Øresund Award lämnas in. Priset premierar de bästa prestationerna under året från aktörer som gör skillnad för vår region. Priserna delas ut i samband med Øresundsinstituttets konferens Real Estate Øresund som arrangeras den 8 februari 2017 i Malmö Börshus.


Det är möjligt för alla aktörer att nominera kandidater till Real Estate Øresund Awards tre klasser. Senast den 20 januari 2017 vill vi ha branschens nomineringar. Därefter går juryn igenom och värderar kandidaterna innan vinnarna utses. Den 8 februari 2017 kommer priserna att delas ut vid Real Estate Øresund som arrangeras i Malmö Börshus.

Årets Nytänkare 

En aktör som genom sitt nytänkande har bidragit till att förändra fastighetsbranschen och det sätt vi generellt tänker. Det kan vara att använda beprövade metoder men att dessa appliceras på ett nytt sätt. Men det kan lika gärna vara att göra något på ett helt nytt sätt. Att agera gränsöverskridande bidra till att tänka nytt och att hitta nya lösningar på kända problem. Det kan också vara en aktör som tar en ledande roll i samarbete mellan branschen/företagen och högskolorna/forskarna.
Med denna utmärkelse vill vi premiera en aktör som har modet att pröva nya vägar!


Årets fastighetsföretagare

Fastighetsföretagande handlar om ett långsiktigt och metodiskt arbete. Den som arbetar med fastigheter och dess förvaltning arbetar tålmodig, i det tysta. Mycket av det långsiktigt värdeskapande arbetet sker med små medel och uthållighet. En fastighetföretagare som arbetar utifrån ett långsiktigt hållbart, ekonomisk, miljömässigt och socialt perspektiv.
Med denna utmärkelse vill vi premiera en uthållig aktör som maler på mot långsiktig framgång!

 

FastighetsPartner 

Att vara en framgångsrik partner består i att på bästa sätt rådge och bistå sin uppdragsgivares i dennes verksamhet. En “partner” är sällan den som skördar resultatet av en framgångsrik strategi eller en lönsam affär, men kan ofta vara den som på olika sätt bidragit med nyckeln till det lyckade resultatet. Att vara partner kräver kunskap och kompetens men också ett mod att vara oberoende och att stå kvar när det blåser.
Med denna utmärkelser vill vi premiera en fastighetspartner som på ett förtjänstfullt sätt bidrar/bidragit till sin uppdragsgivares framgång och resultat!

 

Passa på att nominera de du anser bör vinna

 

Maila senast den 20 januari 2017 till:
Lotta Strömgren Jönsson: lotta@ycap.se

Ange: Nominerad, kategori och motivering till varför du vill att din kandidat ska få något av priserna.

Bakom Real Estate Øresund Award står: Centrum för Fastighetsföretagande, Fastighetsägarna Syd och Malmö Stad i ett samarbete med Øresundsinstituttet.

Priserna delas ut i samband med Øresundsinstituttets konferens Real Estate Øresund som arrangeras den 8 februari 2017 i Malmö Börshus.Real Estate Øresund
konferens | 8 februari 2017 | Malmö Börshus |

När Öresundsregionens samhällsbyggare och fastighetsaktörer träffas på Real Estate Øresund den 8 februari 2017 är det tioårsjubileum för den uppskattade konferensen och mötesplatsen. Det firar vi genom att blicka extra långt framåt på temat “Den nya staden”.

Klicka här för att anmäla dig till konferensen |


Klicka här för att läsa konferensprogrammet |

 

Real Estate Øresund 2017

Plats: Malmö Börshus, Skeppsbron 2

Datum: 8 februari 2017

Tid: kl. 09.00-17.00 med efterföljande mingel

Registrering: från kl. 08.15

Deltagaravgift: 3.595 SEK / 2.750 DKK per person exkl. moms.

Øresundsinstituttets medlemmar deltar med två personer kostnadsfritt och därefter är priset 1.295 SEK respektive 995 DKK per person exkl. moms.

 

 


Program

 

tema FRAMTIDENS STAD

 

Keynote speaker – framtidens stad

Erik Kruse, Ericssons “networked society evangelist”
Hur påverkar den snabba teknikutvecklingen framtidens städer? Erik Kruse är teknikvisionär inom Ericssonkoncernen och arbetar bland annat tillsammans med Stockholm för att anpassa stadsplaneringen till framtidens tekniska lösningar.

 

 

20 miljarder danska kronor ska investeras i en utbyggnad av Köpenhamns Flygplats i Kastrup

 

Expanding CPH – Kastrups utbyggnadsplan för 40 miljoner flygpassagerare

Henrik Peter Jørgensen, VP External Relations, Copenhagen Airport
Köpenhamns Flygplats i Kastrup meddelade före jul att de ska investera 20 miljarder danska kronor – mer än hela kostnaden för forskningsanläggningen ESS – för att öka kapaciteten till 40 miljoner årliga passagerare. En satsning som får strategisk betydelse för näringsliv och turism i Köpenhamn, Malmö och hela Greater Copenhagen/Öresundsregionen.

 

 

Bostadsbristen i Skåne – vad behöver göras i regionen?

Anneli Hulthén, Skånes landshövding
Skånes befolkning växer snabbt och efter det senaste årets stora flyktingvåg har bostadsbristen ökat. Hur bygger vi bort bostadsbristen och hur ökar vi integrationen?

 

 


Så bygger vi ett större Malmö med plats för alla

Christer Larsson, Malmös stadsbyggnadsdirektör
Malmö har förnyats som stad med nya stadsmiljöer och spännande byggnader. Nu står staden inför nya utmaningar när allt fler vill bo där. Hur planerar Malmö för att ge plats åt alla och skapa en stad där alla känner sig välkomna.

 

 

Vilken stad vill vi ha om 50 år

Victoria Percovich Gutierrez, hållbarhetsstrateg på White arkitekter i Malmö
Hur bygger vi framtidens hållbara stad ur såväl ett miljömässigt som ett socialt perspektiv? Går det att blicka 50 år framåt i tiden så att det vi bygger idag är relevant då?


 

tema SKÅNE

 

Fastighetsmarknaden i Lund och Helsingborg
Claes Lennartsson, associate director, Catella i Malmö
Jarl Olsson, chef fastighetsrådgivning Malmö, Catella
Aktuell utveckling på fastighetsmarknaderna i två expansiva städer

 

Städer i snabb tillväxt – Helsingborg och Lund
Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg
Anders Almgren, kommunstyrelsens ordförande i Lund
Helsingborg och Lund lockar till sig allt fler invånare samtidigt som det etableras allt från e-handelskluster till materialforskningsanläggningar och ny kollektivtrafik. Hur planerar politikerna för städernas framtida utveckling?


 

tema KONJUNKTUR

 

Svensk ekonomi
Anna Breman, chefekonom Swedbank
Utvecklingen av svensk ekonomi i skenet av Brexit, ett uppmärksammat presidentskifte i USA och nya terrordåd i Europa.

 

Dansk ekonomi och läget i Öresundsregionen
Bjørn Tangaa Sillemann, ekonom Danske Bank, Köpenhamn
Britt Andresen, chefanalytiker Øresundsinstituttet
Danmark har lägre ekonomisk tillväxt än Sverige men en allt hetare arbetsmarknad och ännu hetare bostadsmarknad. Vad innebär det för tillväxten i Öresundsregionen som helhet och hur utvecklas integrationen i regionen som nu marknadsförs internationellt som Greater Copenhagen?


 

tema PROJEKT OCH VISIONER I ÖRESUNDSREGIONEN

 

IKEAs nya cityvaruhus ska byggas vid Kalvebod Brygge mellan Fisketorvet och Hovedbanegården i Köpenhamn och bli ett globalt pilotprojekt för den svenska möbeljätten

IKEAs nya cityvaruhus i Köpenhamn – ett globalt pilotprojekt
Anders Lyhne Nordtorp, country property & expansion manager IKEA Danmark
När IKEAs nya varuhus vid Kalvebod Brygge i centrala Köpenhamn invigs 2020 blir det en förebild för hela koncernens nya satsning på cityvaruhus som siktar på nya kundgrupper som inte tar bilen för att handla. Varuhuset får en takträdgård som med cykel- och gångstigar förbinds med centrum.

 

Så arbetar vi vidare med våra visioner för Öresundsregionen
Richard Hultin, Senior Advisor Business Development, Skanska
Stefan Gustafsson, regionchef Sweco
Hur arbetar Skanska och Sweco vidare med sina visioner om flera nya fasta förbindelser över Öresund och prisvinnande förslag om att skapa konstgjorda öar i Öresund?

 

Prisutdelning Real Estate Øresund Award
Lotta Strömgren Jönsson, ordförande vid Centrum för Fastighetsföretagande, CFFF och övriga representanter från juryn korar årets vinnare bland branschens bästa aktörer.


 

tema MALMÖ OCH KÖPENHAMN

 

Läget på fastighetsmarknaden i Malmö
Claes Lennartsson, associate director, Catella i Malmö
Jarl Olsson, chef fastighetsrådgivning Malmö, Catella
Aktuell utveckling på fastighetsmarknaden i Malmö.

 

Malmöföretaget Wihlborgs storsatsar i Köpenhamn
Anders Jarl, vd Wihlborgs Fastigheter
Den svenska köpvågen av fastigheter i Danmark fortsätter. Under 2016 stod de svenska investerarna för 15–20 procent av den rekordhöga transaktionsvolymen i Köpenhamn. En av aktörerna som gjort stora investeringar under året är Wihlborgs.

 

Fastighetsmarknaden i Köpenhamn
Peter Winther, partner och vd Sadolin & Ahlbæk
En massiv efterfrågan och ett relativt stort utbud av fastigheter har gjort 2016 till ett rekordår när det gäller transaktionsvolymen i Köpenhamn. Den högsta nivån någonsin uppskattar det danska rådgivningsföretaget Sadolin & Albæk. Av köparna är cirka hälften danska och hälften internationella.

 

Köpenhamn och Malmö – en snabbt växande internationell metropol
Frank Jensen, överborgmästare Köpenhamn
Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande Malmö
Köpenhamn och Malmö är två snabbt växande städer med en ung befolkning och en tydlig miljöprofil och med ett nära samarbete direkt mellan städerna och genom Greater Copenhagen & Skåne Committee. Hur kan städerna stärka sin position som internationell metropol och hur ska samarbetet över Öresund utvecklas i framtiden?

 

SUMMERING OCH EFTERFÖLJANDE MINGEL MED VIN OCH TILLTUGG

 

Klicka här för att anmäla dig till konferensen |


Klicka här för att läsa konferensprogrammet |