News Øresunds veckobrev v. 45

Klicka här för att läsa det svenska veckobrevet v. 45

Klicka här för att läsa det danska veckobrevet v. 45


Huvudrubriker:

Danska Coloplast köper Malmö-baserade Atos Medical för 16 miljarder DKK

Danmarks största medtechbolag Coloplast meddelade i måndags att de köper det svenska medtechbolaget Atos Medical som har sitt globala huvudkontor i Malmö. Köpeskillingen för Atos Medical på 16 miljarder danska kronor gör uppköpet till det största någonsin för Coloplast, enligt MedWatch.


Återigen coronapass i Danmark från och med idag

Med start på fredag morgon klockan sex måste man återigen kunna visa upp coronapass för att gå på restaurang, nattklubb eller andra större evenemang i Danmark. Det beslutade Folketingets epidemiutskott under tisdagen.


Svenska trafikutskottet och danska transportudvalget ska samarbeta mer

På måndagen träffades danska Folketingets transport­udvalg och Riksdagens trafikutskott för att diskutera framtida infrastrukturutmaningar i regionen. Ett resultat från mötet är att båda utskotten lovar mer samarbete kring dansk-svenska infrastrukturfrågor i framtiden. Under en gemensam rundresa i regionen besöktes bland annat Köpenhamn, Ystads hamn och Helsingör.

 


 

Teckna en gratis prenumeration på News Øresunds svenska veckobrev

Teckna en gratis prenumeration på News Øresunds danska veckobrev


News Øresund är en oberoende regional nyhetsbyrå som rapporterar om den gränsregionala utvecklingen i Öresundsregionen samt om Danmark för svenska läsare och om Sverige för danska läsare. News Øresund startade 2012 som ett Interregprojekt mellan Øresundsinstituttet, Lunds universitet och Roskilde universitet med finansiering från EU och regionala aktörer. Sedan 2015 ingår News Øresund i Øresundsinstituttet.

Øresundsinstituttet är ett oberoende dansk-svenskt kunskapscentrum som genom analyser, fakta, nätverksmöten och nyhetsbyrån News Øresund bidrar till en ökad kännedom om utvecklingen i regionen. Verksamheten drivs utan vinstintresse och med finansiering av ett drygt 100-tal medlemmar från stat, regioner, kommuner, universitet och det privata näringslivet.