News Øresunds veckobrev v. 34

Alla coronarestriktioner i Danmark upphör den 10 september

Danska regeringen har beslutat att covid-19 inte längre ska klassas som en samhällskritisk sjukdom och tar bort alla coronarestriktioner från och med den 10 september. Med beslutet menas att sjukdomen inte längre anses vara farlig för viktiga samhällsfunktioner, som till exempel sjukvården. Anledningen är att vaccinationstalen är rekordhöga och sjukdomsspridningen är under kontroll. I Danmark har 85 procent av befolkningen över 12 år fått sin första vaccinationsdos och 80 procent är färdigvaccinerade, enligt siffror från danska Statens Serum Institut. Beslutet påverkar däremot inte de nuvarande inresereglerna till Danmark.


Dansk-svenskt ministermöte ska diskutera samarbete och utveckling i Greater Copenhagen


Rekordstort intresse: 250 branschfolk gästar dansk-svenskt life science-event i Lund


Befolkningen växer snabbare i Skåne än i Region Hovedstaden


Teckna en gratis prenumeration på News Øresunds svenska veckobrev

Teckna en gratis prenumeration på News Øresunds danska veckobrev


News Øresund är en oberoende regional nyhetsbyrå som rapporterar om den gränsregionala utvecklingen i Öresundsregionen samt om Danmark för svenska läsare och om Sverige för danska läsare. News Øresund startade 2012 som ett Interregprojekt mellan Øresundsinstituttet, Lunds universitet och Roskilde universitet med finansiering från EU och regionala aktörer. Sedan 2015 ingår News Øresund i Øresundsinstituttet.

Øresundsinstituttet är ett oberoende dansk-svenskt kunskapscentrum som genom analyser, fakta, nätverksmöten och nyhetsbyrån News Øresund bidrar till en ökad kännedom om utvecklingen i regionen. Verksamheten drivs utan vinstintresse och med finansiering av ett drygt 100-tal medlemmar från stat, regioner, kommuner, universitet och det privata näringslivet.