Månadsbrev från Øresundsinstituttet i april: Öresundspanel, TV-studio och dansk-svensk kulturanalys – medlemsintervju Philip Sandberg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Øresundsinstituttet gör flera nya satsningar

Välkommen till Øresundsinstituttets nya månadsbrev där du får läsa om vad som händer hos oss, möta våra medlemmar och vad som är på gång i regionen. Dessutom ger vi dig en inblick i vår gränsregions utveckling genom publicering av nya fakta och nya analyser. För samtidigt som coronapandemin har påverkat 2020 och 2021 med delvis nedstängda samhällen och gränser så märker vi på Øresundsinstituttet en ökad efterfrågan på fakta och analys av vår dansk-svenska region. Det möter vi genom flera nysatsningar, däribland detta månadsbrev som regelbundet kommer att sändas ut till vårt nätverk med undantag för sommar och jul. Bland våra andra nysatsningar vill vi gärna lyfta fram:

• Öresundspanelen – du som läser det här, och många andra, kommer att få möjlighet att delta i en frågepanel där vi några gånger per år kommer att sända ut några aktuella frågor om utvecklingen och läget i Öresundsregionen. Vi vänder oss såväl till personer som reser över Öresund för arbete, turistbesök eller för att träffa vänner och familj som företrädare för företag med verksamhet över Öresund. Klicka här om du vill anmäla ditt deltagande.

• TV-studio – för att öka Øresundsinstituttets digitala närvaro håller vi på att bygga upp en mindre tv-studio för debatter, intervjuer och presentationer av analyser. Våra medlemmar kommer att erbjudas en möjlighet att nyttja studion.

• Kulturanalys – vid ett möte på Sveriges ambassad i slutet av februari förra året med 50 dansk-svenska kulturaktörer på plats inledde Øresundsinstituttet en satsning på att kartlägga och skapa nätverksmöten inom kulturområdet. Med stöd från Svensk-danska Kulturfonden och Region Skåne har vi nu påbörjat arbetet med vår första analys av dansk-svenskt kultursamarbete.

I månadsbrevet för april finns en medlemsintervju med Lunds kommuns kommunalråd Philip Sandberg samt information om kommande nätverksmöten och viktiga händelser i Öresundsregionen. I brevet finns även uppdaterad fakta om regionens befolkningssiffror, turism och fallet i trafiken över Öresundsbron samt en överblick över de tal som visar regionens sammanhängande kraft och våra senaste rapporter. 

Läs nyhetsbrevet för april här

Vänliga hälsningar Øresundsinstituttet

Jenny Andersson, Kristoffer Dahl Sørensen, Sofi Eriksson, Erik Ottosson, Sofie Paisley, Anna Palmehag, Johan Wessman och Thea Wiborg