Dansk afton i Malmö den 16 maj i samarbete mellan Øresundsinstituttet, Malmö stad och Malmö Arena

Den 16 maj arrangeras en dansk afton i Malmö Arena Hotel. Detta är ett samarbete mellan Øresundsinstituttet, Malmö Arena, Malmö Stad och Handbolls-VM 2023 Sverige AB och utgör inledningen på Malmös satsning på en dansk uge.

Vi vill på detta sätt lyfta fram det danska Malmö som är mycket mera omfattande än vad vi tänker på till vardags. I en härlig mix bjuder vi in personer som på olika sätt är med och gör Malmö mera danskt: Malmöföretag som är verksamma i Danmark, danska kulturchefer i Malmö, danska företagsledare i Malmöbolag och svenska företagsledare i danska bolag i Malmö, danska företag med kunder i Malmö, Öresundspendlare, organisationer, dansk/svenska journalister, forskare, politiker, idrottspersoner m.fl. Vi kommer även att möta representanter från dansk och svensk handboll som berättar om deras samarbete och om hur Malmö Arena blir hemmaplan för det danska landslaget under Handbolls-VM 2023.

Under vår danska afton kommer ni bland annat att möta: Katrin Stjernfeldt Jammeh (kommunstyrelsens ordförande i Malmö), Micael Nord (näringslivsdirektör i Malmö), Vibeke Rovsing Lauritzen (Danmarks ambassadör i Sverige), Johan Tollgerdt (Danmarks generalkonsul i Malmö), Morten Stig Christiansen, ordförande i Dansk Håndboldforbund, Stefan Lövgren, vd svenska Handbollslandslaget AB, samtliga sju danska kulturchefer i Malmö m.fl.

 

Dansk afton i Malmö

Dag: Måndag 16 maj

Tid: 17.00 – 20.00
Plats: Malmö Arena Hotels konferensavdelning

Mat: Vi serverar en tvårättersmiddag med efterföljande kaffe och kaka

Deltagare: Vi planerar för omkring 100 deltagare

Kostnad: Det är gratis att delta

Intresserad? Kontakta oss på info@oresundsinstituttet.org