Boka in höstens och vårens nätverksmöten i din kalender

Øresundsinstituttets medlemmar ingår i ett starkt dansk-svenskt nätverk. Fyra möten är inplanerade under det kommande året. Passa på att skriva in dagarna i din kalender. Inbjudningar sänds ut löpande.

5 oktober 2023
Sveriges ambassadörs residens i Köpenhamn
Mötet har fokus på samarbetet över Öresund och deltagarna får möta flera intressanta regionala talare. Øresundsinstituttet ger deltagarna en förhandsvisning av den nya utgåvan av den årliga analysen av samarbetet över Öresund – state of the region.

7 november 2023
Skånes landshövdings residens i Malmö
I samarbete med informationstjänsten Øresunddirekt och Skånes landshövding och med stöd av Nordiska Ministerrådet arrangeras ett årligt gränshindermöte på residenset i Malmö. Mötet har plats för en begränsad grupp åhörare men sänds även live via Youtube.

8 februari 2024
Samhällsbyggnadskonferensen Real Estate Øresund i Hyllie, Malmö
Øresundsinstituttets uppskattade konferens för intresserade samhällsbyggare. I år tangerades nytt deltagarrekord med 280 personer på deltagarlistan.

14 juni 2024
Bussresa från Malmö till Folkemødet i Allinge på Bornholm
Med målet att få fler svenskar att besöka den danska demokratifestivalen arrangerar Øresundsinstituttet en endags-bussresa från Malmö till idylliska Allinge på Bornholm. Vi startar tidigt och kommer hem sent hela dagens kan ägnas åt att möta och följa danska politiker och organisationer.

Lyckad premiärresa till Folkemødet
Fredagen den 16 juni samlades drygt 20 personer i Hyllie i Malmö för att följa med på Øresundsinstituttets endags bussresa till Folkemødet i Allinge på Bornholm. Vi fick mycket positiva kommentarer från deltagarna, dels för möjligheten att under en dag möta danska politiker och organisationer, dels för att bussresan även fungerade som ett bra nätverksmöte. Den positiva responsen innebär att vi upprepar bussresan 2024.