Wihlborgs nya vd vill höja tempot

För tio år sedan var Ulrika Hallengren på väg att byta bransch, men så kom erbjudandet från Wihlborgs om att leda bygget av forskningsanläggningen Max IV i Lund. Nu har hon tagit över som vd för det börsnoterade fastighetsbolaget och vill öka expansionstakten ytterligare på båda sidor sundet – fokus är flexibla och egenutvecklade hus.

Den 25 april tog Ulrika Hallengren över som vd för det skånskbaserade fastighetsbolaget Wihlborgs. Hon har jobbat hela sitt arbetsliv inom fastighetsbranschen, men var på väg att byta bana när tidigare vd Anders Jarl ringde för cirka åtta år sedan.
– 2010 var jag på väg att lämna den här branschen faktiskt. Jag tänkte att det var dags för något annat och hade tackat ja till ett jobb som divisionschef i en energikoncern. Vi hade haft det första ledningsgruppsmötet när Anders ringde och berättade att Wihlborgs och Peab hade vunnit upphandlingen som byggherre för Max IV. Det tyckte han var ett jobb som skulle passa mig. Har jag sagt att jag ska göra en sak, så gör jag det och det var min hållning länge även i det här fallet, men Anders är ännu mer ihärdig, säger Ulrika Hallengren, vd på Wihlborgs, till News Øresund.

| Läs hela intervjun med Ulrika Hallengren på News Øresunds hemsida här |