Snälltåget utökar trafiken från Sverige till Berlin

Snälltåget utökar turlistan från Malmö till Berlin under vår- och sommarsäsongen 2018. Dessutom införs direkttrafik från Stockholm till Berlin under valborg samt tre helger i maj-juni. Foto: Flickr – Transpotter LGs

Privata franskägda Snälltåget utökar tågtrafiken från Sverige till Berlin. Trafiken med nattåg från Malmö till Berlin utökas med avgångar under valborg samt med tre weekendresor i maj-juni och under dessa fyra helger även med direktvagnar från Stockholm till Berlin. Det meddelar företaget.

Snälltågets vår- och sommartrafik med nattåg från Malmö till Berlin startade 2012 och omfattar från och med 2018 avgångar under påsk- och kristi himmelfärdshelgen, valborg, tre helger i maj-juni samt tre avgångar per vecka från 25 juni till 12 augusti. Under valborg samt i maj och juni körs dessutom direktvagnar från Stockholm till Berlin.

Snälltåget inledde sin tågtrafik i Sverige 2006 i samband med att avregleringen av SJ:s monopol inleddes. Företaget hette tidigare Veolia Transport men döptes 2013 om till Snälltåget med franska Transdev som ägare. Snälltåget har två tåg som kör mellan Malmö och Stockholm och som under vintern dessutom kör till flera orter i svenska fjällen och till Vasaloppet för att under våren och sommaren byta riktning till Berlin. Tågresan till Berlin går från Malmö via Stena Lines färjor från Trelleborg till Sassnitz.

Ett alternativ till Snälltågets nattåg från Malmö till Berlin är att ta dagtåg från Köpenhamn via Hamburg till Berlin och som körs i samarbete mellan danska DSB och tyska DB. (News Øresund)