Niam köper fyra fastigheter i danska Kolding

Niam har köpt fyra kontorsfastigheter i Kolding, på östra Jylland. Foto: Comrade King/Flickr (CC BY-SA 2.0)

Det svenska investeringsbolaget Niam har gjort ett nytt förvärv i Danmark. Det rör sig om fyra kontorsfastigheter i Kolding på Jylland om totalt 21 000 kvadratmeter där köpesumman inte är offentliggjord. Fastigheterna byggdes mellan 2003 och 2009 och är fullt uthyrda.

– Vi är nöjda över att förvärva dessa moderna fastigheter, med stabila hyresgäster i en region under tillväxt. Samtliga attribut ger den investeringsstabilitet vi söker, säger Fredrik Jonsson, vd på Niam, i ett pressmeddelande.

Bolaget gjorde sitt första köp av fastigheter i Danmark 2011 och har idag en portfölj på cirka en miljon kvadratmeter på den danska sidan sundet. För snart ett år sedan förvärvade Niam det danska fastighetsbolaget HD Ejendomme vilket gav ett tillskott på 2 000 bostäder och 73 kommersiella fastigheter i en affär värd runt 5,5 miljarder kronor.

Fler svenska fastighetsaktörer som är aktiva i Danmark är Wihlborgs, Balder, Akelius, Castellum, Heimstaden och Klövern. Sammantaget äger de fastigheter för omkring 53 miljarder kronor enligt en rapport som togs fram av Øresundsinstituttet i december förra året. (News Øresund)