Läs News Øresunds veckobrev v. 33


A.P. Møller Fonden vill ge bidrag till projekt som stärker den nordiska samhörigheten

Den nordiska samhörigheten behöver stärkas menar danska A.P. Møller Fonden som i tisdags arrangerade ett temamöte i Mærsk Tårnet på Köpenhamns universitet. Fondens direktör Mads Lebech informerade vid mötet om att de i år gör en fokuserad insats avseende ansökningar om bidrag till projekt som kan hjälpa till att skapa en positiv utveckling för det nordiska samarbetet.


Ikea miljardsatsar på campus för detaljhandelsutveckling i Malmö – varuhuset byggs om till testbed


Stark dansk ekonomi har återhämtat sig efter coronakrisen


Rekordfå gästnätter på andra sidan Öresund under första halvåret


Claus Baunkjær ny vd för A/S Øresund 


Klicka här för att läsa det svenska veckobrevet v. 33

Klicka här för att läsa det danska veckobrevet v. 33

 


Teckna en gratis prenumeration på News Øresunds svenska veckobrev

Teckna en gratis prenumeration på News Øresunds danska veckobrev


News Øresund är en oberoende regional nyhetsbyrå som rapporterar om den gränsregionala utvecklingen i Öresundsregionen samt om Danmark för svenska läsare och om Sverige för danska läsare. News Øresund startade 2012 som ett Interregprojekt mellan Øresundsinstituttet, Lunds universitet och Roskilde universitet med finansiering från EU och regionala aktörer. Sedan 2015 ingår News Øresund i Øresundsinstituttet.

Øresundsinstituttet är ett oberoende dansk-svenskt kunskapscentrum som genom analyser, fakta, nätverksmöten och nyhetsbyrån News Øresund bidrar till en ökad kännedom om utvecklingen i regionen. Verksamheten drivs utan vinstintresse och med finansiering av ett drygt 100-tal medlemmar från stat, regioner, kommuner, universitet och det privata näringslivet.