HH-Ferries hoppas renoverad bistro ska locka till tur

Susanne Rasmussen, ombordservicechef, Johan Larsson, kökschef och Johan Röstin, HH-Ferries vd, inviger den nya restaurangen på färjan Hamlet. Foto: News Øresund

Rederiet HH-Ferries, som driver färjetrafiken mellan Helsingborg och Helsingør under varumärket Scandlines, hoppas kunna locka fler att ta färjan över sundet. En satsning är att öppna ett nytt bistrokoncept på färjan Hamlet den 7 februari. Rederiet hoppas att den nya bistron ska locka gäster från båda sidorna om sundet.

Det är fem år sedan restaurangen på färjan Hamlet stängde. Inför nyöppningen har restaurangen fått ny meny. Lokalen har tapetserats och målats om, en del av heltäckningsmattan har ersatts med trägolv och lokalen har fått helt ny belysning. HH-Ferries hoppas att restaurangen kan komma att bli ett etablerat alternativ i kroglivet i både Helsingborg och Helsingør. Susanne Rasmussen, ombordservicechef på Hamlet, fick fria händer att ta fram det nya konceptet.
– Jag har velat skapa en miljö där folk känner sig hemma, säger hon till News Øresund.

Passagerartrafiken över sundet minskar och HH-Ferries vd, Johan Röstin, hoppas att satsningen ska få fler att välja färjan. Samtidigt säger han att restaurangen i sig självt inte kan ha en stor inverkan på det totala antalet passagerare.

– Här pratar vi om miljontals människor som reser över sundet varje år. Om du då gör en beräkning: restaurangen har öppet fyra dagar i veckan, 90 passagerare – det blir inte jättemycket. Men däremot handlar det om att sätta en atmosfär. Restaurangen kan vara en lockvara, säger Johan Röstin till News Øresund. (Mandus Örarbäck)