Helsingborg och Helsingör cyklade runt i Visby med HH-tunneln i VR-format

Kristin Magnusson från Helsingborgs stad och Lasse Brun Bonne från Helsingörs kommun hjälper en besökare under Almedalsveckan i Visby att göra en framtidsresa med en HH-förbindelse över Öresund. Foto: News Øresund

Med fyra lådcyklar, fem tjänstemän från Helsingörs kommun och fem från Helsingborgs stad gjorde de båda städerna en annorlunda kampanj under Almedalsveckan. Alla som var på plats i Visby fick en möjlighet att med hjälp av VR-glasögon besöka framtidens Öresund med en tunnel mellan de båda städerna.

– Tanken med kampanjen #framtidensgenväg är att lägga fokus på det personliga mötet med våra målgrupper. Med våra fyra lådcyklar rör vi oss runt i Visby och träffar intressenter och Almedalsbesökare där just de befinner sig. Vid cykeln får besökarna möjlighet att se en 360-film i VR-glasögon och “provåka” framtiden där den fasta förbindelse till Helsingör är på plats. Cyklarna är bemannade med tjänstemän både från Helsingborg och från Helsingör som berättar mer om den fast förbindelsen, säger projektledaren Charlotte Hedlöf till News Øresund.

Kampanjen kan ses mot bakgrund av att det pågår en treårig statlig dansk-svensk utredning om en fast HH-förbindelse och den planerade förbindelsen är en del av en överenskommelse, trafikcharter, inom det dansk-svenska politiska samarbetet Greater Copenhagen, där även en Öresundsmetro finns med. (News Øresund)