Gå på premiär – anmäl dig till Real Estate Øresund den 5 maj och var med när Øresundsindex presenteras

Gå på premiär. Anmäl dig till Øresundsinstituttets heldagskonferens Real Estate Øresund den 5 maj och var med när Øresundsindex presenteras för första gången. Det är ett initiativ av Øresundsbro Konsortiet där det dansk-svenska kunskapscentrat Øresundsinstituttet utför analysarbetet. Øresundsindex visar på den årliga utvecklingen i Öresundsregionen.

Att det blåst motvind under coronapandemin när det gäller integrationen över Öresund är ett faktum. Men hur ser den samlade utvecklingen ut när vi även väger in godstrafik, företag och besöksnäringen? Deltagarna vid Real Estate Øresund den 5 maj blir de första som får ta del av nya Øresundsindex.
Øresundsbro Konsortiets vd Linus Eriksson kommer att berätta om varför de tagit initiativet till att skapa ett nytt årligt Øresundsindex och Øresundsinstituttets vd Johan Wessman kommer att berätta hur detta index utvecklats. Thea Wiborg, chef för externa relationer och senioranalytiker vid Øresundsinstituttet kommer att presentera Øresundsindex 2021.

Klicka här för anmälan till konferensen


Efter coronauppehållet under 2021 återstartar Øresundsinstituttet den uppskattade samhällsbyggnadskonferensen Real Estate Øresund som vi i år arrangerar den 5 maj på Quality View Hotel i Hyllie.

Förra året tvingades vi till en coronapaus för Øresundsinstituttets årliga mötesplats för dansk-svenska Greater Copenhagens/Öresundsregionens samhällsbyggare och fastighetsaktörer. Istället gjorde vi  en digital version. Nu när coronarestriktionerna upphör satsar vi på en återstart för vår heldagskonferens Real Estate Øresund den 5 maj.

Antalet platser är begränsat och vi räknar med ett stort intresse – så anmäl dig redan idag.

Tema på konferensen

  • Konjunkturutvecklingen under nya förutsättningar
  • Fastighetsmarknaden i Köpenhamn, Malmö, Lund och Helsingborg
  • Höjda byggmaterialpriser – vad händer med bostadsbyggandet
  • H22 – 25 dagar till invigningen
  • Hållbart byggande

Talare

Linus Eriksson (Øresundsbro Konsortiet), Peter Danielsson (Helsingborgs Stad),  Philip Sandberg (Lunds kommun), Las Olsen (Danske Bank), Olof Manner (Swedbank), Soraya Axelsson (H22/Helsingborg), Martin Hadmyr (H22/Helsingborg), Vesna Vasiljkovic (H22/Tengbom), Mogens Bjerre och Claus Varnas (Copenhagen Business School), Claes Lennartsson (Catella), Peter Winther (Colliers), Ulrika Hallengren (Wihlborgs Fastigheter) samt Jenny Andersson, Thea Wiborg och Johan Wessman (Øresundsinstituttet). Moderator: Trine Grönlund. Fler talare meddelas inom kort.


REAL ESTATE ØRESUND

Plats: Quality Hotel View, Hyllie, Malmö

Datum: 5 maj 2022

Tid: kl. 09.00-17.00 med efterföljande mingel

Registrering: från kl. 08.15

Deltagaravgift: 4.995 SEK / 3.595 DKK per person exkl. moms.

Øresundsinstituttets medlemmar deltar med två personer kostnadsfritt och
för ytterligare deltagare är medlemspriset 2.495 SEK respektive 1.795 DKK per person exkl. moms.

Klicka här för anmälan


Är du ännu inte medlem i Øresundsinstituttet – anmäl dig idag!

Som medlem i det oberoende dansk-svenska kunskapscentrat Øresundsinstituttet blir du en del i ett kvalificerat dansk-svenskt nätverk. Ett medlemskap ger dig gratis plats på vår årliga konferens Real Estate Øresund och en möjlighet att delta vid våra övriga dansk-svenska nätverksmöten som du kan läsa om längre ner i detta nyhetsbrev. Som medlem får du även tillgång till nyheter från vår nyhetsbyrå News Øresund och de analyser som Øresundsinstituttet producerar. Medlemmar har även en möjlighet att beställa uppdragsanalyser. En ny medlemsförmån är möjligheten att till medlemspris hyra den tv-studio vi byggt upp i centrala Malmö.

Klicka här för att läsa mer om medlemskapHjälp oss att nominera 2022 års vinnare av Real Estate Øresund Award – delas ut vid Real Estate Øresund den 5 maj

Real Estate Øresund | konferens med prisutdelning | 5 maj 2022 i Hyllie|

Fastighetsbranschens eget pris Real Estate Øresund Award väcker stort intresse när det premierar de bästa prestationerna under det senaste året från aktörer som gör skillnad för Öresundsregionen. 

Priserna delas ut i samband med Øresundsinstituttets konferens Real Estate Øresund som arrangeras på Quality Hotel View i Hyllie, Malmö, den 5 maj 2022

Det är möjligt för alla aktörer att nominera kandidater till Real Estate Øresund Award i tre olika kategorier. Nomineringarna ska avse prestationer under 2021. Senast den 15 april vill vi vi ha branschens nomineringar. Därefter går juryn igenom och värderar kandidaterna innan vinnarna utses.

Det finns tre kategorier att nominera till:

Årets Nytänkare
En aktör som genom sitt nytänkande har bidragit till att förändra fastighetsbranschen och det sätt vi generellt tänker. Det kan vara att använda beprövade metoder men att dessa appliceras på ett nytt sätt. Men det kan lika gärna vara att göra något på ett helt nytt sätt. Att agera gränsöverskridande bidra till att tänka nytt och att hitta nya lösningar på kända problem. Det kan också vara en aktör som tar en ledande roll i samarbete mellan branschen/företagen och högskolorna/forskarna.
Med denna utmärkelse vill vi premiera en aktör som har modet att pröva nya vägar!

Årets fastighetsföretagare
Fastighetsföretagande handlar om ett långsiktigt och metodiskt arbete. Den som arbetar med fastigheter och dess förvaltning arbetar tålmodig, i det tysta. Mycket av det långsiktigt värdeskapande arbetet sker med små medel och uthållighet. En fastighetföretagare som arbetar utifrån ett långsiktigt hållbart, ekonomisk, miljömässigt och socialt perspektiv.
Med denna utmärkelse vill vi premiera en uthållig aktör som maler på mot långsiktig framgång!

Årets fastighetspartner
Att vara en framgångsrik partner består i att på bästa sätt rådge och bistå sin uppdragsgivares i dennes verksamhet. En “partner” är sällan den som skördar resultatet av en framgångsrik strategi eller en lönsam affär, men kan ofta vara den som på olika sätt bidragit med nyckeln till det lyckade resultatet. Att vara partner kräver kunskap och kompetens men också ett mod att vara oberoende och att stå kvar när det blåser.
Med denna utmärkelser vill vi premiera en fastighetspartner som på ett förtjänstfullt sätt bidrar/bidragit till sin uppdragsgivares framgång och resultat!

Passa på att nominera de du anser bör vinna
Maila din nominering så snart som möjligt, dock senast den 30 juni 2021 till:
Lotta Strömgren Jönsson: lotta@ycap.se

Ange: Nominerad, kategori och motivering till varför du vill att din kandidat ska få något av priserna.

Bakom Real Estate Øresund Award står: Centrum för Fastighetsföretagande, Fastighetsägarna Syd och Malmö Stad i ett samarbete med Øresundsinstituttet.

Jury :
Lotta Strömgren Jönsson, ordförande Centrum för Fastighetsföretagande
Susanne Rikardsson, vd Fastighetsägarna Syd
Sven Gustafsson, exploateringschef Malmö stad

 


 


Øresundsinstituttets möten under 2022

5 maj kl 9-17. Real Estate Øresund. Øresundsinstituttets heldagskonferens för Öresundsregionens samhällsbyggare. Klicka här för anmälan.

16 maj kl 17-20. Det danska Malmö. En kväll på Malmö Arena Hotels konferensavdelning där vi låter alla träffas som på olika sätt bor eller verkar i Malmö och har en dansk koppling – politiker, kulturchefer, företagsledare, forskare, skolelever, idrottspersoner m.fl. Kvällen arrangeras i samarbete med Malmö Arena, Malmö stad och Handbolls-VM 2023 Sverige AB.

18 maj kl 17 -19. Øresundsinstituttets årsmöte/generalforsamling hålls på Form/Design Center i Malmö. Förutom själva årsmötet presenterar våra medarbetare de senaste analyserna för Øresundsinstituttets medlemmar.

30 maj kl 09-11. Medicon Valley på väg mot nytt utvecklingssprång – möte på Børsen i Köpenhamn. Øresundsinstituttet presenterar en ny analys om utvecklingen för Medicon Valley. Det dansk-svenska life science-klustret Medicon Valley har utvecklats till en tillväxt- och jobbsuccé. Nu genomförs mångmiljardinvesteringar som förväntas skapa en fortsatt snabb tillväxt inom Greater Copenhagen-regionen. Det framgår av ett mer än treårigt analysarbete i projektet Greater Copenhagen Life Science Analysis Initiative som drivs i samarbete mellan Medicon Valley Alliance och Øresundsinstituttet med finansiering från Interreg, Region Sjælland och Region Skåne. Mötet arrangeras på Børsen i Köpenhamn med Dansk Erhvervs adm. direktør Brian Mikkelsen som värd tillsammans med Medicon Valley Alliance och Øresundsinstituttet. Vid mötet medverkar även talare från bl.a. BioInnovation Institute och Pila Pharma.

13 juni kl 12.30 – 13.10 på H22 stora scenen i Helsingborg. Øresundsinstituttets vd Johan Wessman i samtal med Danmarks ambassadör i Sverige – Vibeke Rovsing Lauritzen och Sveriges ambassadör i Danmark – Charlotte Wrangberg.

17 juni 2022. Heldags bussresa från Malmö till Folkemødet i Allinge på Bornholm som är Danmarks motsvarighet till Almedalsveckan. Vi tar första färjan från Ystad till Bornholm och sista färjan hem. Bussen avgår 06.50 från Hyllie/Malmö och återkommer ca 00.40 på kvällen. Antalet platser är begränsat. Klicka här för anmälan.

6 oktober. Möte på Sveriges ambassadörs residens i Köpenhamn på temat samarbetet över Öresund.

26 oktober 2022. Gränshindermöte på Residenset i Malmö. Arrangeras i samarbete med informationstjänsten ØresundDirekt och Länsstyrelsen Skåne.