Fastighetsbolaget Klövern gör miljardköp i Köpenhamn – det tredje förvärvet sedan november

“Vi tror att kontorsmarknaden i Köpenhamn kommer att ha en fin utveckling framöver”, säger Rutger Arnhult, vd för fastighetsbolaget Klövern.

Klövern har köpt fyra kontorsfastigheter i Köpenhamn för 735 miljoner danska kronor, motsvarande cirka 1 010 miljoner svenska kronor. Det är bolagets tredje förvärv i Köpenhamn sedan november i fjol, då de för första gången gick in på den danska marknaden.

– Dessa fyra fastigheter, med stabila kassaflöden och av fin teknisk kvalitet, kompletterar vårt bestånd i Köpenhamn på ett ypperligt sätt. Vi har nu totalt cirka 86 000 kvadratmeter högkvalitativa kommersiella ytor vilket ger en bra affärsenhet. Vi tror att kontorsmarknaden i Köpenhamn kommer att ha en fin utveckling framöver, säger Rutger Arnhult, vd för Klövern, i ett pressmeddelande.

Av pressmeddelandet framgår inte var i Köpenhamn kontorsfastigheterna ligger, men Köpenhamns kommun är en av de större hyresgästerna. De fyra fastigheterna har en yta på cirka 36 600 kvadratmeter och är i stort sett fullt uthyrda.

I november köpte Klövern en kontorsfastighet i centrala Köpenhamn, med Copenhagen Business School (CBS) som hyresgäst. Det följdes upp med en större affär i februari, där bolaget köpte en annan kontorsfastighet i centrala Köpenhamn till ett värde av 1 440 miljoner danska kronor, motsvarande cirka 1 920 miljoner kronor. (News Øresund)

Fakta: Svenska fastighetsköp i Danmark

Fler svenska fastighetsaktörer som är aktiva i Danmark är Wihlborgs, Balder, Akelius, Castellum, Heimstaden och Klövern. Sammantaget äger de fastigheter för omkring 53 miljarder kronor enligt en rapport som togs fram av Øresundsinstituttet i december förra året.