Danska arkitektfirman bakom Malmö Live har sålts till amerikanskt företag

Den danska arkitektfirman bakom Malmö Live har sålts till ett amerikanskt företag. Foto: News Øresund

Schmidt Hammer Lassen, den danska arkitektfirman som bland annat har ritat Malmö Live och Den Sorte Diamant, byggnaden där Det Kungliga Biblioteket i Danmark huserar, har sålts till den amerikanska arkitektfirman Perkins+Will. I och med sammanslagningen hoppas Schmidt Hammer Lassen dra nytta av de nya ägarnas större internationella nätverk. Perkins+Will vill å sin sida diversifiera sin kompetens och expandera i Europa.

Bjarne Hammer från Schmidt Hammer Lassen säger till Politiken att de båda arkitektfirmorna passar varandra – båda tror på arkitekturens förmåga att lösa sociala och miljömässiga utmaningar, menar han. Schmidt Hammer Lassen kommer behålla sitt namn och kontoret i Danmark. Hur mycket Perkins+Will betalar är inte känt men enligt Politiken rör det sig om ett tresiffrigt miljonbelopp.

Perkins+Wills vd, Phil Harrison, säger till magasinet Architect, att de båda arkitektfirmorna komplimenterar varandra och har förenliga mål för framtiden. Perkins+Will siktar på att diversifiera sin kompetens och expandera sin närvaro i Europa och Asien samtidigt som Schmidt Hammer Lassen vill nå nya marknader och utöka sin klientbas. (News Øresund)