Dansk-svensk jobbmässa slog besöksrekord

Jan Gimerstedt, arbetsförmedlare, upplever ett ökat intresse bland svenskar för att arbeta i Danmark. Foto: News Øresund – Mandus Örarbäck

5 500 personer besökte de runt nittio arbetsgivare som fanns på plats i Helsingborg och Helsingör när Arbetsförmedlingen, Helsingborgs stad och Helsingörs kommun anordnade jobbmässan Tura till jobbet för tredje året i rad. 

Allt fler söker information om att arbeta på andra sidan sundet. Det märktes under jobbmässan Tura till jobbet som anordnades under onsdagen, upplever Jan Gimerstedt, arbetsförmedlare i Helsingborg. 1 800 jobb var utannonserade av de nittio arbetsgivarna som var på plats i Helsingborg och Helsingör. Totalt besökte 5 500 personer mässan och närmare tusen av tog chansen att få en gratisbiljett med färjan för att besöka delen av mässan på andra sidan sundet.

– Mässan har växt varje år. Varje gång har det varit trångt och för små lokaler. Då sa vi att vi har ju 15 000 kvadramterer här på arbetsförmedlingen i Helsingborg så varför inte använda hela bottenvåningen – och det gjorde vi. Men det blev ändå för trångt, säger Jan Gimerstedt till News Øresund. (News Øresund)