Croisette: ”Vi kommer att göra en större insats för att visa danskar att det är attraktivt att köpa bostäder i Sverige”

Martin Spangdahl-Fafara (sittande längst ner till höger), landchef Danmark, och hans kollegor på Croisettes danska bolag. Foto: Croisette

Malmöbaserade fastighetsrådgivaren Croisette Real Estate Partner utökar i Danmark. Nyligen har två personer rekryterats för att arbeta med värdering och analys och bolaget har nu fem anställda på kontoret i Köpenhamn. Det är ett högt tryck på privatbostäder i Danmark och tillsammans med ett gynnsamt valutaläge och avsaknad av fastighetsskatt i Sverige planerar Croisette att, med start nästa år, uppmärksamma danska kunder om möjligheterna att köpa bostad på andra sidan sundet.  

2021 startade Croisette sitt danska bolag och i augusti samma år rekryterades Martin Spangdahl-Fafara som landchef. Planen då var att i rask takt växa med fler verksamhetsområden, fler anställda och fler kontor i Danmark.

– Det är klart att vi inte hade förutsett marknadssituationen som kom. Det blev en hard hit för oss att marknaden mer eller mindre, i alla fall transaktionsmarknaden, gick helt i stå strax efter. Men med det sagt så har vi haft som mål för bolaget, inte minst i Sverige, att behålla så många medarbetare som möjligt. I maj i år ingick vi partnerskap med det globala konsultbolaget Knight Frank och sedan dess har det uppstått ett större behov av en värderingsavdelning i Danmark, säger Martin Spangdahl-Fafara till News Øresund.

Läs hela intervjun på News Øresunds hemsida här