Copenhagen Capacity prisas för att nyttja e-sport till att locka talanger till Greater Copenhagen

Blast Pro Series i Köpenhamn. Pressfoto

Vartannat danskt företag hade problem att rekrytera it-specialister under 2016. För att locka fler it-talanger till Greater Copenhagen kopplade Copenhagen Capacity e-sportsturneringen Blast Pro Series deltävling i Köpenhamn till en rekryteringskampanj. Nu har kampanjen på sociala medier fått priset City Nation Brand Award 2018 vid en ceremoni i London.

Copenhagen Capacity får pris för bästa initiativ när det gäller varumärkesarbete riktat mot destinationer. Genom länkar till en kampanjsajt skapades 4,1 miljoner exponeringar där 3 246 resulterade i vidare klickning till det lediga jobb som fanns upplagda.
– Vi är mycket goda för priset som backar upp vår strategi om att man måste tänka kreativt för att attrahera de talanger hela världen kämpar om, säger Louise Juhl, marknads och kommunikationsdirektör hos Copenhagen Capacity.

Blast Pro Series är en e-sportstävling i dataspelet Counter Strike som i december förra året arrangerades i Köpenhamn med 12 000 åskådare på plats och med ytterligare upp mot 10 miljoner åskådare via nätet där tävlingen blev blev live-streamad på 12 språk . (News Øresund)