Ystad bygger ut hamnen när Polferries beställer större fartyg

Trafiken mellan Ystad och Swinoujscie fortsätter att växa. Nu ska Polferries bygga större fartyg som kräver att hamnarna i de båda städerna byggs ut. Foto: News Øresund

På måndag kommer Polens sjöfartsminister Marek Gróbarczyk till Ystad i samband med att hamnarna i Ystad och Swinoujscie och rederiet Polferries undertecknar en avsiktsförklaring om en utbyggnad och beställning av två nya och större fartyg som ska rymma 900 passagerare vardera och 40 procent fler fordon.

Polferries satsar på att bygga två nya 228 meter långa färjor som rymmer 3,5 kilometer fordon mot 2,5 kilometer för dagens färjor. De nya fartygen, som ska sättas i trafik 2019-2020, kräver större färjelägen och därför måste hamnarna i Ystad och Swinoujscie byggas ut.

I Ystad kommer två nya färjelägen med 250 meters längd att byggas i den yttre hamnbassängen och på sikt ska hela hamnverksamheten flyttas från den inre till den yttre hamnen. Utbyggnaden ska vara klar 2018 och kommer att ge hamnen 30 procent större kapacitet. Trafiken till och från Ystads hamn slår nya rekord och under första halvåret 2016 ökade lastbilstrafiken med 18,6 procent till 110 000 lastbilar.
– Det är naturligtvis mycket glädjande att Polferries skriver en avsiktsförklaring med oss vilket stärker vår verksamhet inför framtiden. Närvaron av den polske sjöfartsministern bekräftar Polens bestämda vilja att utveckla trafiken mellan Swinoujscie och Ystad, säger Ystad Hamns vd Björn Boström till News Øresund.

Tidigare i somras besökte Danmarks transportminister Hans Christian Schmidt (V) hamnen i Ystad som är betydelsefull för trafiken mellan Själland och Bornholm. Varje år reser 1,4 miljoner passagerare mellan Ystad och Rönne, varav många är danskar. Den danske transportministern var enligt Ystad Hamn tydlig med att han stödjer hamnen i det fortsatta arbetet med att uppmärksamma svenska politiker på behovet av förbättrad infrastruktur i och runt hamnen. (News Øresund)

Trelleborg fortsätter bygga ut hamnen

För snart två år sedan invigdes ett nytt färjeläge i hamnen i Trelleborg som kan ta emot 240 meter långa fartyg och fram till 2025 planeras för ytterligare två färjelägen, en ny kaj och ett nytt truck- och logistikcenter på östra sidan av staden. Utbyggnaden är en del i Trelleborgs projekt Kuststad 2025 med en ny ringled och infart till hamnen från öster samt nya bostäder i det gamla hamnområdet/Sjöstaden.

Trafiken med järnvägsfärjor hotad

Enligt Trelleborgs Hamns vd Tommy Halén har rederiet Stena Line deklarerat att de inte kommer att bygga nya järnvägsfärjor för att på lång sikt upprätthålla den nuvarande trafiken med järnvägsvagnar mellan Skåne och Tyskland. Anledningen är att volymerna minskat sedan Öresundsbron blev klar och gjorde det möjligt med trafik direkt till Tyskland via Jylland. När tunneln under Fehmarn Bält påverkas järnvägsfärjorna ännu mer. Om trafiken med järnvägsfärjor på sikt skulle upphöra ökar samtidigt känsligheten för svensk godshantering om det skulle uppstå problem med trafiken över Öresundsbron.

Scandlines satsar på batteridrivna färjor på HH-leden

HH Ferries, som under varumärket Scandlines driver färjetrafiken mellan Helsingborg och Helsingborg, gör sin största investering någonsin när färjorna Tycho Brahe och Aurora byggs om till batteridrift som ett led i företagets miljöstrategi. Ombyggnaden kostar 300 miljoner kronor och EU står för 120 miljoner av denna kostnad.

Copenhagen Malmö Port, CMP, bygger större kryssningsterminaler

Den 25 juni i år var den mest trafikerade dagen med kryssningsfartyg i Köpenhamn i Copenhagen Malmö Ports historia. Redan idag vet hamnbolaget att trafiken med kryssningsfartyg slår nytt rekord under 2017 med bokningar motsvarande 850 000 passagerare. Rekordet blir möjligt genom att den nya kryssningskaj som byggts i Nordhamnen kan ta emot den nya generationens större kryssningsfartyg. Men redan nu meddelar CMP att de planerar för nya och större kryssningsterminaler för att möta den ökade efterfrågan.

CMP utreder flytt av containerhamn till Köge och vill sälja nytt dotterbolag i Malmö

Verksamheten vid Copenhagen Malmö Ports nuvarande containerhamn i Köpenhamn kan eventuellt flyttas till Köge som alltmer utvecklas till huvudstadens logistikcentra.
Samtidigt har CMP samlat Roro-verksamheten i hamnen i Malmö i ett nytt bolag, Malmö Port Norra Hamnen AB,  tillsammans med container- och kombiverksamheterna i Norra Hamnen i Malmö. Avsikten är att sälja det nya bolaget till en global aktör för att stärka hamnens konkurrenskraft. Enligt Sydsvenskan hoppas CMP få fyra miljarder svenska kronor för bolaget.