Ulrika Hallengren är ny vd på Wihlborgs

I veckan utsågs Anders Jarl till ny styrelseordförande och Ulrika Hallengren till ny vd för fastighetsbolaget Wihlborgs. Foto: News Øresund – Johan Wessman

I onsdags utsågs Ulrika Hallengren till ny vd för Wihlborgs Fastigheter AB i enlighet med de planer som bolaget tidigare har presenterat för ett generationsskifte. Under årsstämman samma dag valdes även tidigare vd Anders Jarl till ny styrelseordförande.

Det börsnoterade fastighetsbolaget Wihlborgs, som har sin bas i Skåne och även är verksamt i Danmark, har fått en ny vd. Vid bolagets styrelsemöte i onsdags utsågs Ulrika Hallengren att efterträda tidigare vd Anders Jarl som vid årsstämman samma dag valdes till arbetande styrelseordförande. Anders Jarl tar över ordförandeklubban från Erik Paulsson, huvudägare i bolaget som i höstas meddelade att han lämnar sitt uppdrag som ordförande.

Ulrika Hallengren kommer närmast från en tjänst som bolagets projekt- och utvecklingschef och var dessförinnan vd för det med Peab samägda projektbolaget Fastighets AB ML4 som ansvarade för uppförandet av materialforskningsanläggningen Max IV i Lund.

Wihlborgs äger fastigheter i Malmö, Lund, Helsingborg och Köpenhamn där Malmö står för cirka 45 procent av beståndet och övriga delmarknader för runt 20 procent. Under första kvartalet 2018 ökade Wihlborgs hyresintäkter med 22 procent till 668 miljoner kronor medan förvaltningsresultatet ökade med 25 procent till 325 miljoner kronor. Av den delårsrapport som presenterades i onsdags framgår även att uthyrningsgraden ökat från 92 till 94 procent mellan första kvartalen 2017 och 2018. (News Øresund)

Läs mer: 

Wihlborgs vill investera miljarder i Malmö och Köpenhamn

Generationsskifte i Wihlborgs fastigheter – Ulrika Hallengren föreslås bli ny vd och Anders Jarl ny arbetande styrelseordförande