Tågbolag från Österrike vill köra nattåg från Malmö till Wien

Österrikiska tågföretaget ÖBB överväger att börja köra nattåg mellan Malmö och Wien. Pressfoto från ÖBB

Tågbolaget ÖBB från Österrike tittar på möjligheten att köra nattåg mellan Wien och Malmö. Det uppger järnvagsnyheter.se. Intresset är en följd av att den svenska statliga vårbudgeten innehåller ett beslut om att satsa 50 miljoner på att införa nattåg från svenska städer till kontinenten.

– Vi följer intensivt diskussionen i Sverige och undersöker för närvarande om vi kan lägga ett anbud hos svenska transportmyndigheten Trafikverket”, säger företrädare för ÖBB till järnvägsnyheter.se och tillägger att de kan tänka sig ytterligare destinationer i Sverige.

ÖBB-Personenverkehr är ett helägt dotterbolag till Österreichische Bundesbahnen-Holding i Wien. ÖBB uppger på sin hemsida att de har 41 000 anställda, 1,3 miljoner dagliga passagerare och en punktlighet på 96 procent.

Tågoperatören Snälltåget kör redan nattåg mellan Malmö och Berlin och annonserade i mitten av mars att de lanserar onelinebokning för tågresor till 30 tyska städer samt att de utökar sina avgångar med nattåg under sommaren. Snälltågets resor till Berlin går via Stena Lines färjor mellan Trelleborg och Sassnitz. Enligt järnvägsnyheter.se är SJ:s sovvagnar för breda för trafik på järnvägar på kontinenten. (News Øresund)

Läs mer: Svenska regeringen satsar 50 miljoner på nattåg till Europa