Svenska ÅF förvärvar danska Gottlieb Paludan Architects

Svenska ÅF förvärvar Gottlieb Paludan Architects som bland annat ritat Nørreport station i Köpenhamn. Foto: News Øresund

Det svenska ingenjörs- och designföretaget ÅF utökar sin verksamhet på andra sidan sundet genom förvärv av det danska bolaget Gottlieb Paludan Architects.

ÅF har ett uttalat mål att växa inom arkitektur och design samt att expandera sin verksamhet i Danmark. Det är bakgrunden till förvärvet av det danska bolaget Gottlieb Paludan Architects. Affären innebär att ägarskapet för Gottlieb Paludan Architects övergår till ÅF medan bolaget fortsätter som självständigt arkitektföretag. Det uppger Gottlieb Paludan Architects i ett pressmeddelande. Företaget har 90 anställda med bas i Köpenhamn och har bland annat ritat Nørreport station i Köpenhamn och Värtaverket i Stockholm.

– Vi investerar i vårt arkitektur- och designerbjudande med ambition att bli den ledande aktören inom arkitektur, och det gör vi genom att arbeta tillsammans med de bästa. Vi påbörjade en resa 2016, och i ÅF ingår nu tegn_3 i Norge och både sandellsandberg och Koncept Stockholm i Sverige. Gottlieb Paludan Architects har ett starkt varumärke och är ett naturligt nästa steg i expansionen”, säger Jonas Gustavsson, vd och koncernchef ÅF, i ett pressmeddelande.

ÅF har cirka 10 000 anställda och kontor i mer än 30 länder. (News Øresund)