Storägare bekräftar utländskt intresse av att köpa FC Københavns och Lalandias ägare Parken Sport & Entertainment

Fotbollsklubben FC København och badanläggningarna Lallandias ägare Parken Sport & Entertainment kan vara på väg att säljas till utländska investerare. Foto: Flickr – Guillaume Baviere (CC BY-SA 2.0)

Börsnoterade Parken Sport & Entertainment, som äger fotbollsklubben FC København, fastigheter och badanläggningarna Lalandia, kan vara på väg att säljas till en grupp utländska investerare. Det uppger Berlingske

Parken Sport & Entertainments största delägare Lønmodtagernes Dyrtidsfonds (LD) direktör Dorrit Vanglo  bekräftar för Berlingske att de varit i dialog med en grupp utländska  investerare som vill lägga ett bud på deras aktieinnehav i Parken. Hon uppger att LD varit i kontakt med Redstone som är rådgivare till den amerikanska investeringsfonden Fortress.

Enligt Dorrit Vanglo har LD varit i kontakt med “någon som är intresserad av att köpa Parken, men vi har inte ingått något slutligt  avtal med dem”. Hon vill inte avslöja vilket pris de erbjudits för det nästan 30-procentiga aktieinnehavet i Parken och påpekar för Berlingske att sådana här affärer har störst chans att lyckas om de görs innan diskussionerna blivit offentligt kända.

Berlingske refererar till uppgifter i mediet Inside Business om att en grupp utländska investerare kommer att presentera ett bud på Parken senare i veckan. Budet uppges vara värt 1,0 – 1,2 miljarder danska kronor. Planen är att efter ett uppköp av Parken sälja badanläggningarna Lalandia och kontorsfastigheten på Østerbro för att koncentrera verksamheten kring FC København och nationalarenan Parken.

Uppköpsryktena fick Parkens aktiekurs att stiga med 24 procent under den inledande handeln på tisdagen. Börsnoterade Parkens tre största aktieägare är: Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD) med närmare 30 procent av aktierna, Erik Skjærbæk med 22 procent och Karl Peter Korsgaard Sørensen med 21 procent. (News Øresund)