Sara Røpke ny sekretariatschef för Greater Copenhagen

Sara Røpke arbetar för närvarande som kontorschef för miljöteknik på Miljöstyrelsen i Danmark. Foto: Miljøstyrelsen

I dag är Sara Røpke kontorschef på danska Miljöstyrelsen, från den 1 april blir hon ny sekretariatschef för Greater Copenhagen-samarbetet. Hon tar över efter Anette Prilow, som varit tillförordnad på posten sedan november.

– Greater Copenhagen-samarbetet vittnar om en region som tänker långsiktigt och ambitiöst och som vågar och vill göra varandra starkare genom en sammanhängande metropol tvärs över landsgränserna. Det kräver en gemensam och fokuserad insats och jag gläder mig otroligt mycket åt att få vara med och driva den processen och förverkliga den stora potentialen i hela metropolregionen. Jag ser inte minst fram mot att få till ett nära samarbete med alla de goda krafter i kommuner, regioner och organisationer som arbetar för att lyfta den här dagordningen, säger Sara Røpke i en kommentar.

De senaste sex åren har hon arbetat som kontorschef på Miljöministeriet, som Miljöstyrelsen hör under. Tidigare har hon bland annat varit chefskonsulent på Frederiksberg Hospital. (News Øresund)