Rekordstort intresse för Folkemødet 2019

När tidsfristen för att anmäla sig som arrangör till den danska politikerfestivalen Folkemødet under  2019 nyligen löpte ut kunde den arrangerande föreningen notera ett nytt rekord med nästan tio procent fler ansökningar till programavdelningen än någonsin tidigare. Det uppger Föreningen Folkemødet i ett nyhetsbrev.

Under 2018 minskade antalet programpunkter på Folkemødet med cirka 10 procent till omkring 3000. Enligt arrangören berodde inte minskningen på ett minskat intresse utan på ett ökat samarbete mellan olika deltagande organisationer. Nu kan arrangörerna meddela att antalet anmälningar till programavdelningen ökat med närmare tio procent inför 2019 års Folkemøde som arrangeras i Allinge på Bornholm den 13-16 juni med FN:s världsmål som tema.

Arrangörerna hoppas även kunna locka fler deltagare genom att konkurrensen på antalet flygningar till Bornholm ökat samtidigt som Bornholmslinjen blivit huvudsponsor. Sponsorupplägget i kombination med ett extra statligt stöd till Bornholmslinjen gör att genomsnittspriset för en färjebiljett med bil minskar från 984 danska kronor under 2018 till 488 kronor under 2019. (News Øresund)