Premiär för cykelfärja Limhamn – Dragör den 3 juni

M/S Elephanten heter den ombygga fiskekuttern som ska fungera som cykelfärja mellan Limhamn och Dragör under sommaren. Foto: Cykelfærgen

Till slut var alla tillstånd på plats. På lördag den 3 juni blir det premiär för den lilla cykelfärjan M/S Elephanten med plats för 36 passagerare med cyklar och som ska köra tre turer i vardera riktning mellan Limhamn och Dragör. 

Den förra färjerutten mellan Limhamn och Dragör lades ner 1999 innan Öresundbron öppnades efter att ha trafikerat sträckan under fyra decennier.

I början av mars fick Cykelfærgens ägare Rikke Stoltz Dragör Rotary Klubbs näringslivpris på 10 000 kronor för sin satsning på att starta en nytänkande liten färjelinje mellan Dragör och Limhamn. Alla trodde att det var klart att återuppleva färjeromantiken mellan orterna. Då visade det sig att tillstånden för färjetrafiken inte var beviljade då underlag lämnats in för sent. Men tio dagar före premiärturen var allt klart och nu blir det trafikstart lördag den 3 juni.

Det blir den ombyggda fiskekuttern M/S Elephanten som tar upp färjetrafiken igen. Det 18 meter långa fartyget rymmer 36 passagerare och lika många cyklar och seglade mellan 1963 och 2011 mellan Bornholm och Christians Ø i regi av Forsvarsministeriet. De planeras för tre avgångar i vardera riktning under juni – augusti. Färden beräknas ta en timme. (News Öresund)