Ny lyxrestaurang öppnar i Köpenhamn – 17 000 på väntelistan

Interiören på Alchemist 2.0, som öppnar den fjärde juli. Foto: Alchemist 2.0

17 000 gäster står på kölistan till Alchemist 2.0, en ny lyxrestaurang i Köpenhamns som öppnar den fjärde juli, skriver Berlingske. Lars Seier Christensen, delägare i Alchemist 2.0, har investerat nästan 100 miljoner danska kronor i restaurangen på Refshaleøen.

Rasmus Munk är kock och delägare i restaurangen, och precis som på hans föregående restaurang, Alchemist, kommer maten att ingå i ett helhetskoncept, där förutom middagen bland annat konstinstallationer ingår.
– Vi leker med, och stimulerar våra gästers sinnen genom att använda smaker, ljus- och ljudeffekter, dofter, konsistens och estetik. Till vissa rätter kommer vi till exempel beröva våra gäster ett sinne för att stärka andra, vilket kommer få dem att uppleva rätten helt annorlunda. Till en annan rätt kan vi leka med våra gästers uppfattningar genom att använda optiska illusioner, säger Rasmus Munk i ett pressmeddelande.

En visit på restaurangen kommer att vara i tre till fem timmar, där maten serveras i sju olika rum, mellan vilka gästerna kommer att förflytta sig under middagen. Restaurangen kommer att ha plats för fyrtio gäster och de femtio rätterna på menyn tillagas av trettio kockar. Dessutom har Alchemist 2.0 en vinkällare med omkring 10 000 flaskor vin. En middag med tillhörande vinpaket kostar mellan 4 000 och 7 500 danska kronor. (News Øresund)