Lykke Friis avgår som prorektor för Köpenhamns universitet

Lykke Friis. Foto: Jakob Dall/Köpenhamns universitet

Den före detta klimat- och energiministern för Venstre har varit prorektor med ansvar för utbildning vid Köpenhamns universitet sedan 2013. Nu väljer hon att avgå, för att ”inte växa fast”, som hon motiverar sitt beslut i ett pressmeddelande från universitetet.

– Efter totalt nio fantastiska år vid Köpenhamns universitet har jag beslutat mig för att flytta från mitt ”Heimat” och inte förlänga mitt kontrakt från augusti. Det har alltid varit min filosofi att man inte ska växa fast utan våga släppa taget. Så till sommaren lämnar jag KU och kastar mig ut i förändring, säger Lykke Friis.

Köpenhamns universitet planerar nu att sätta igång arbetet med att söka en ny prorektor så snart som möjligt. (News Øresund)