Galecto Biotech tar in 79 miljoner euro i nytt kapital

Galecto Biotech med lokaler på Cobis i Köpenhamn tar in motsvarande 820 miljoner SEK i nytt kapital för fortsatta studier av ett nytt läkemedel mot lungfibros. Foto: News Øresund

Danska bioteknikföretaget Galecto Biotech med lokaler på Copenhagen Bio Science Park, Cobis, i Köpenhamn tar in 79 miljoner euro i kapital från nya och gamla ägare för att kunna genomföra fas II/III studier av ett nytt läkemedel mot lungfibros. Det uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Den nya storemissionen på 79 miljoner euro, motsvarande 820 miljoner SEK, är en viktig framgång för Galecto Biotech som under våren fick se samarbetet med Bristol-Meyers upphöra. Trots att forskningsresultaten för den nya läkemedelskandidaten TD139 varit goda valde Bristol-Meyers att inte utnyttja en option på att köpa hela Galecto Biotech för 444 miljoner dollar.

Istället valde företagets storägare Novo Seeds, Sunstone Capital och M Ventures att driva Galecto Biotech vidare. Genom den nya emissionen får bolaget dels nytt kapital från de nuvarande stormarna, dels kapital från en rad nya ägare under ledning av Ysios Capital och OrbiMed. (News Øresund)