Fler brittiska turister besöker Öresundsregionen

Turismen ökar i Öresundsregionen och bland de grupper som ökar i betydelse såväl på Själland som i Skåne är brittiska turister. Foto från Hantverksmässan i Båstad: News Øresund

Både i Skåne, København og på Sjælland har der været markant flere engelske turister i det første halve år sammenlignet med samme periode sidste år. 33 procent flere britiske overnatninger i Region Sjælland, 20 procent flere i Region Hovedstaden og 29 procent i Skåne.

I perioden januar til juni steg antallet af overnatninger i Region Hovedstaden med 5,1 procent sammenlignet med samme periode sidste år, ifølge tal fra Danmarks Statistik. Stigningen var lige så stor for danske såvel som udenlandske overnatninger, men de svenske overnatninger faldt med 5,1 procent. Derimod var der 2,7 procent flere svenske overnatninger i Region Sjælland. I Skåne faldt de danske overnatninger med 2,5 procent.

Samlet set havde Skåne 7,3 procent flere overnatninger i perioden og de udenlandske steg med 10,6 procent. Briterne er en af de grupper som stiger mest i overnatningsstatistikken.
”Vi har ikke kunne forklare stigningen fra Storbritannien med en enkelt faktor, men kan bare konstatere, at det britiske marked har vist all time high hver måned ind til videre i år” siger Pia Jönsson Rajgård, adm. direktør på Tourism in Skåne i en pressemeddelelse, men tillægger at der satses meget på det britiske marked.

Også på den danske side stiger de britiske overnatninger. Både Region Hovedstaden og Sjælland har oplevet en markant vækst i det første halve år. Det handler blandt andet om flere ugentlige flyafgange mellem Storbritannien og Danmark, men også om markedsføring, mener VisitDenmarks markedschef i Storbritannien:
”De toneangivende britiske medier flyder samtidig nærmest over med rosende reportager fra det stilrene, sexede og klimavenlige land mod nord. Vi har øget vores PR-indsats, og det har resulteret, i at vi arrangerer flere presseture til Danmark end nogensinde før” siger Dennis Englund til Takeoff.dk.

Det er frem for alt hotellerne som har haft flere overnatninger. I Skåne steg antallet af hotelovernatninger med 11,3 procent og de står for 75 procent af det samlede antal overnatninger i perioden januar til juni, ifølge statistik fra Tourism in Skåne. I Region Sjælland er antallet af hotelovernatninger også steget markant i januar til juni sammenlignet med samme periode i 2015 – med 10,9 procent og de udenlandske hotelovernatninger er steget med 27,7 procent.