Finska Forenom växer i Öresunds-regionen – köper StayAt hotellkedjan och satsar på Malmö

Den finska hotellkedjan Forenom förvärvar den svenska hotellkedjan StayAt och satsar på att utveckla konceptet i Malmö. Forenom räknar med att ha upp mot 200 hotellägenheter färdiga i Skåne 2019. Det meddelar företaget i ett pressmeddelande.

Den finska lägenhetshotellkedjan Forenom tar över StayAt och dess nuvarande lägenhetshotell i Lund och Stockholm – och bygger nya lägenheter i Malmö. Sedan tidigare är företaget verksamt i Köpenhamn.
– Vi förväntar oss att ha omkring 100 lägenheter färdiga i Malmö 2019. Tillsammans med de 87 existerande hotellägenheterna i Lund kommer vi då ha upp emot 200 lägenheter i Skåne, säger Mats-Erik Lidström, vd för Forenoms svenska verksamhet, till News Øresund.

Lägenhetshotellen kommer vara extra attraktivt för nästa generation affärsresenärer, menar Mats-Erik Lidström.
– Vi är övertygade om att den traditionella formen för boende är i förändring. Tillsammans med StayAt är vi säkra på att vi kommer att locka nästa generation affärsresande som förstår fördelarna med hemmaliknande inkvartering i kombination med överkomliga priser, säger Mats-Erik Lidström i ett pressmeddelande. (News Øresund)

Fakta: Forenom i Norden (exklusive StayAt)

Antal hotellägenheter:
Danmark: 93
Sverige: 57
Norge: 427
Finland: 2 173

Källa: Forenom