Dansk och svensk polis i dialog efter bilbränder i Köpenhamn

Dansk och svensk polis har enligt Berlingske en dialog kring helgens bilbränder i Köpenhamn och Malmö. Foto: News Øresund

Natten till söndag drabbades Köpenhamn av bilbränder. Köpenhamnspolisen uppger att fler än tio bilar sattes i brand kring Amager och Christianshavn. Polisen anser att det är för tidigt att säga om det har något samband med de många svenska bilbränder som drabbat bland annat Malmö, nu senast på söndagskvällen då ytterligare fem bilar eldhärjades. Enligt Berlingske har dansk och svensk polis nu en dialog med varandra om bilbränderna.

– Det är ännu för tidigt att säga något om detta kan hänga samman med de bränder som har skett i Sverige. Men det är i och för sig oväsentligt. Vi tolererar inte systematiska bilbränder på Köpenhamns gator, säger vice polisinspektör Rasmus Bernt Skovsgaard i ett pressmeddelande.

Han uppger att Köpenhamnspolisen upprättat en handlingsplan samtidigt som de uppmanar allmänheten att höra av sig om de ser något misstänkt på gatorna. Sent på söndagskvällen rapporterade poliskollegerna i Malmö att ytterligare fem bilar bränts upp, denna gång vid Professorsgatan i Malmö. (News Øresund)