Dansk historiker och publicist: lyssna på väljarna och lös problemen istället för att stänga SD ute

Med Sverigedemokraternas framgångar har Sverige blivit ett vanligt land bland andra Europeiska länder menar danska historikern och publicisten Bo Lidegaard. Foto: News Øresund

Istället för att hålla Sverigedemokraterna utanför inflytande borde de övriga svenska partierna lyssna mer på väljarna och lösa de problem som gjort SD stora. Det menade historikern och danska tidningen Politikens tidigare chefredaktör Bo Lidegaard när han talade vid Sveriges ambassad i Köpenhamns valvaka.

Han varnade också för att omyndigförklara svenska väljare och menar att Sverigedemokraterna kommer att mogna om de tillåts bli en del av den politiska vardagen.
– Att säga eller antyda att den femtedel av svenskarna som röstat på Sverigedemokraterna inte förstått, då säger jag, pass nu på.
– I min värld är det politiskt förnuft att ett parti som gått fram i två val och nu har omkring 20 procent av rösterna också får ett medansvar att påverka svensk politik. Det är enkel logik att om ett parti har den styrkan hos befolkningen och man inte låter det få ett inflytande så tar de heller inte ansvar eller slipas till av ansvarstagandet. (News Øresund)