Copenhagen Pride är igång

Pridetåget i Köpenhamn har i år 164 anmälda grupper. Foto: News Øresund – Sofie Paisley

Årets pride festival i København gik i gang tirsdag, med fokus er på at oplyse om HBTQIA-personers situation i samfundet, menneskerettigheder og mangfoldighed. På programmet er gratis koncerter, debatter, workshops, fester og arrangementer, på og omkring Rådhuspladsen, omdannet til Pride Square frem til søndag.

Ud over alle arrangementerne, kan man igen i år blive viet af en person, der har gjort en forskel for LGBT-miljøet, på Nyholm, med udsigt over blandt andet Amalienborg, Operaen og Marmorkirken. Traditionen tro afholdes Paraden på den sidste dag i Pride Week, med afgang lørdag den 18. august kl. 13, fra Frederiksberg, og forventninger om op til 300.000 deltagere og publikummer, samt ny rekord med 164 tilmeldte grupper til optoget.

Udover de årlige pride arrangementer i København, arbejdes der også på afholdelsen af WorldPride og EuroGames 2021, under navnet Copenhagen 2021 – der som noget unikt skal ske på begge sider af Øresund. Copenhagen Pride står for afholdelsen af WorldPride i 2021, og den danske HBTQ-idrætsforening Pan Idræt for EuroGames, og de to arrangementer afholdes i fælleskab for første gang. Der er desuden etableret et unikt samarbejde over Øresund, hvor Malmö stad og Malmö Pride bliver partnere i afholdelserne. Malmö stad meddelte onsdag at de har forlænget finansieringen hertil. Den fælles afholdelse af WorldPride og EuroGames forventes at blive en milepæl for den internationale HBTQIA-bevægelse, samt tiltrække et meget stort antal gæster. (News Øresund)